terkini dan sensasi

Rabu, 26 Januari 2011

mama boleh tak?

Assalamualaikum...(^ ^)

dalam entri ni nak cerita sikitlah pasal perbualan dengan my daughter semalam... balik kerja semalam sampai rumah pukul 5.30 petang... masuk je dalam rumah belum sempat buka tudung, salin baju dan letak handbag pun belum, kakak dah bertanya...

kakak :  mama, boleh tak kakak nak main bowling untuk sekolah hari sabtu ni kat Alamanda?

mama :  main bowling? cikgu pilih kakak ke? (saje buat-buat tak tahu... padahal dah tau pun sebab cikgu dia dah call pagi tadi...)

kakak :  yelah mama, cikgu nak buat pemilihan untuk wakil sekolah..

mama : hurmmm... kakak boleh main ke?
kakak : boleh, kakak kan pernah menang... mama tengok piala kakak tu! nanti kakak praktislah!

mama : oklah mama tau kakak penah menang, tapi janji jangan nakal 2-3 hari ni... kalau tak, mama tak bagi main... (saje jer ugut, biar dia dengar sikit cakap mamanya ni!)

kakak : ok mama, kakak janji! 

cerah masa depan anak Mas dalam bidang kebowlingan ni... dia memang minat pun... jadi bila dah terpilih ni lagilah dia suka... mamanya pun tumpang bangga! kita tunggu sajalah sabtu ni... 

mamanya yang tak sabar sebenarnya...

6 ulasan:

  1. go...kakak...go...pasti bolehnyer lah..nnt menang mak tam belanja pizza hut ok... =D

    BalasPadam
  2. belanja mamanye sekali yer...ngeh3

    BalasPadam
  3. erkkk???!!hadiah hanya utk pemenang sahaja....jurulatih tak kira tau...

    BalasPadam
  4. alah...jurulatih pun penat gak!

    BalasPadam
  5. jurulatih belanja jer diri sendiri..hik3

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com