terkini dan sensasi

Jumaat, 25 Februari 2011

kutu

Assalamualaikum...(^ ^)



seramkan tengok gambar binatang ni kan? kutu apa ni... kutu tanah ke, kutu kepala ke atau pun kutu babi! tapi Mas bukan nak cerita pasal kutu-kutu ni... ni kutu lain, kutu duit namanya!

mesti kawan-kawan pun pernah main kutu duit kan? macam Mas pulak tiap-tiap tahun mesti join punyalah... geng-geng kutu Mas ni ada 12 orang... senang sikit kan cukup untuk setahun satu kepala kena bayar sebulan RM200... pokcik kayoo! sekali dapat RM2400...

dan tiap-tiap tahun mesti Mas pilih nak dapat bulan 4... sebabnya, bulan 4 roadtax siVee Mas akan tamat riwayatnya... nak harap duit gaji untuk renew, alamatnya tersadailah siVee Mas tu... lebih renew roadtax tu bolehlah Mas perabihkan untuk shopping kasut, handbag, shawl, lipstik, perfume, baju... amboi, banyaknya! ni baru bulan 2, lagi sebulan je lagi...


9 ulasan:

  1. sayapun baru tahun nie join kutu..tumpun sebab mak sya paksa..hahaha

    BalasPadam
  2. khalis;

    mak suruh kumpul duit utk kawen lah tu! hehehe..

    BalasPadam
  3. kayo2... mak punye turn ini bulan.. tapi da sapan utk rotax n trip tahun ni.. redho jela

    BalasPadam
  4. b;
    hahaha..mmg kayo!
    tapi akn jdi cam b jugak..tgk gambo duit pun rupiah je~

    BalasPadam
  5. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    uihhhh berjuta -juta Rupiah tu mmg kayooooo kutu kat kepala ...adehh gatai kepala ni...

    BalasPadam
  6. biasa kat kampung main kutu ni...mmg kaya raya lah kalau dapat

    BalasPadam
  7. ek yg kutu tu nehi2 ...haha yg kutu duit tu time2 sekolah dulu penah juin

    BalasPadam
  8. edy;

    hehehe..betul tu, kayoooo!

    BalasPadam
  9. qaseh;

    akak masa sekolah tak penah join pun
    dah keje nilah baru aktif..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com