terkini dan sensasi

Rabu, 30 Mac 2011

apa nak buat kalau takde kerja kat pejabat

Assalamualaikum...(^ ^)

salam pagi Rabu, harap kawan2 semua sihat! dah sampai penghujung Mac kan? memang cepat betul masa berlalu... 

Mas nak tanya, apa matlamat kawan2 datang kerja? mesti nak buat kerjalah kan? takkan nak tidur pulak kat pejabat! tapi macam mana kalau datang je pejabat langsung takde kerja nak dibuat... mulalah rasa bosan dan sang mata pun terus mengantuk tahap gaban! so... apa nak buat??? Mas ada beberapa perkara yang kawan2 boleh buat bila takde kerja nak dibuat kat pejabat...

enterprem lagi...hehehehe
muka bosan bila takde kerja!
  • baca buku Perintah Am ke, Pekeliling ke atau Garis Panduan ke... di samping boleh tambahkan lagi ilmu pengetahuan boleh jugak tanamkan minat membaca!
  • kemas bilik boss... ni Mas memang selalu buat! daripada tak buat apa2 lebih baik kemas bilik boss kan? bila boss tengok bilik dia kemas je, manalah tau dia belanja makan tengahari ke? hehehee...
  • buat filing... ni pun Mas selalu buat kalau time takde kerja! time banyak kerja memang tak sempat nak buat... so, bila dah takde kerja tu barulah terhegeh2 nak buat filing! (biasalah kan??)
  • update entri kat blog dan blogwalking... yang ni Mas kadang2 je buat! macam sekarang ni, memang tengah takde kerja pastu boss pulak pergi meeting... so sempatlah update satu entri dan blogwalking! tapi janganlah pulak buat time tengah banyak kerja!
  • tidolah apa lagi! haaaaa... yang ni memang Mas tak pernah buat! tak pasal2 karang tengah syok2 tido boss masuk... tak ke kantoi!!
harap tips ni berguna untuk kawan2... kalau rasa tak berguna, abaikan je!

10 ulasan:

  1. saya time xde kerja.. mengulor serve internet.. ekkeke.. kang ngantok.. time nak smayang nk tngu asar.. trn gi zohor then tdo kejap..kah3..

    BalasPadam
  2. blogging tu sambil - sambil jer..
    kemas lab,kemas opis sendiri,baca buku..
    tu harus..
    baca lab manualpun harus...

    BalasPadam
  3. bambam;
    hehehe...bagus2! jgn tido kat opis dahlah!

    BalasPadam
  4. sidratul;
    memang bagus...suka membaca!
    asyik ngadap blog je boring gak kan?

    BalasPadam
  5. Kelakarlah ...
    Sempat lagi tido ye :)

    BalasPadam
  6. 4 Kay-E;
    hehehehe...mana sempat pun
    saje je cakap camtu..

    BalasPadam
  7. untung nyer takde keje... ='(
    meroyan melayan kerenah MK yg ntah pape tuh!

    BalasPadam
  8. BbSH;

    orang tu lagi untung...
    dpt gi kursus kat langkawi...kita ni kat dewan jer....huhuhuhu

    BalasPadam
  9. keh3.. da bagi keje keras kene bagi g holiday pulak.. muahahaha~

    BalasPadam
  10. B...nak kirim coklat byk2
    untuk stok 3 tahun boleh tak?

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com