blog wajib baca

  • Bakat Terpendam - Hi Posto posto.Korang semua mesti ada bakat terpendam kan, Selfie ! Ey jangan tipu. Nenek saya pun pandai selfie. haha . Trend selfie dah melular pun. Mak...

entri terbaru dan terkini

Khamis, 31 Mac 2011

daya pemikiran kreatif kanak-kanak

Assalamualaikum...(^ ^)

kanak-kanak memang mempunyai daya pemikiran kreatif... kadang-kadang apa yang mereka buat tu tak terfikir oleh akal orang dewasa... melalui permainan pun mereka boleh mencipta kreativiti! sama seperti anak Mas si Arfan tu, kalau bermain memang kreatif... kadang-kadang rasa lawak pun ada bila tengok dia main macam tu... tapi kita jangan halang, biarkan mereka mencipta kreativiti mereka sendiri dalam bermain... ini boleh mencergaskan daya pemikiran mereka!

tengok, punyalah kreatif! tudung saji dijadikan kereta sport dia... hehehehe


ini lagi satu, lagi kreatif! kaki abah dia dijadikan tempat parking kereta-kereta dia...


"kreativiti membuatkan kita lebih mencapai keriangan hidup!" mungkin sebab tulah kanak-kanak ni sentiasa riang gembira je!

12 ulasan:

  1. kreatif.. perlu didik dgn baik.. jgn jadi mcm dekat blog khalis tu... haha

    BalasPadam
  2. khalis;
    betul tu...tapi kita kena bagi bimbingan jugak!

    BalasPadam
  3. azroy;
    ya tepat sekali...kreatif berlandaskan didikan yg betul!

    BalasPadam
  4. Haha...Kak Mas!!!Kelakar!!! Sebab tulah xjadik kalau nak marah budak-budak kan. Keletah diorang buat xjadik nak marah. Hehehe...

    p/s: Cantik header!!!!

    BalasPadam
  5. mardhiyyah;
    tulah, mmg kelakar! abah dia geleng kepala jer...

    tQ puji header tu!

    BalasPadam
  6. hahaha...kreatif kete sport wane pink.

    BalasPadam
  7. nelly;
    hurmmm...tulah!
    kita pun tak terpikir camtu..

    BalasPadam
  8. storyfromme;
    hehehehe...tulah, mana ntah dia dapat idea tu!

    BalasPadam
  9. Uiks ... hehehe... teringat zaman kecik2 dulu

    BalasPadam
  10. hehhe. comel arfan.umur2 macam arfan ni tahap imaginasi ia tinggi. semua benda yg dia nampak boleh jadi object. hehe. adik saya pun macam tu. pelik2 je. hehe

    BalasPadam

blog ini sekadar berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya... semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa! sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis terlebih dahulu dan dikreditkan ke blog ini... terima kasih dari massaari [dot] com!

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com