terkini dan sensasi

Isnin, 21 Mac 2011

jom derma DARAH

Assalamualaikum...(^ ^)

kawan2 pernah derma darah tak?
Mas memang tak pernah pun... takutlah tengok jarum! 
sebenarnya teringin nak cuba tapi belum ada kekuatan lagi...
takpelah, jangan pedulikan Mas yang penakut ni...
sebenarnya atas permintaan seorang rakan sekerja
dia minta Mas war2kan kempen derma darah ni kat dalam blog Mas
so... tak salahkan kita sharekan perkara2 yang baik camni kan?

pada kawan2 yang berkesempatan bolehlah datang pada...

21 Mac 2011 (Isnin)
jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang
di Dewan Serbaguna
Kementerian Kesihatan Malaysia
Aras 8, Blok E7, Kompleks E
Putrajaya

*rasa macam nak cuba derma je kali ni... berani ke??

nota : selesai sudah kempen ni... dapat info dari member Mas tu
seramai 74 orang yang menderma... alhamdullilah!
tapi maaflah, Mas tak derma pun... ketakutan menghantui! hahahaha

18 ulasan:

  1. oh, tak penah lagi nak derma darah, pasal berat tak mencukupi kot..hehe.

    BalasPadam
  2. nk try la.. mane tahu lepas, sebb kurang zat besi..

    BalasPadam
  3. Ariana tak pernah lagi..nak, tapi takut2..Hubby dah beberapa kali dah..
    Inshaallah satu hari nanti nak beranikan diri juga..:)

    BalasPadam
  4. missbby;
    tulah..kalau berat badan tak cukup pun takleh gak kan~

    BalasPadam
  5. BbSh;
    jom try nak?
    tapi, tak taulah akak berani ke tak? huhuhu..

    BalasPadam
  6. ariana;
    tulah..saya pun cuba nak beranikan diri ni!

    BalasPadam
  7. Jooom! lagipon bos takde kan? g JNP.. ngulat jap~

    BalasPadam
  8. BbSh;
    berani ke?
    adus! tak konpiden ni...camne?

    BalasPadam
  9. ah sudah! test je.. gerenti aku tak pass.. atlest NIAT ade dah kak.. mane tau dpt air kotak ngan biskot ka.. keh3 (teringat zaman2 poly dulu)

    BalasPadam
  10. b xpelah berat badan berkurangan..
    akak ni dah terlebih..sure kenanya

    hahahaha..ada niat nak air kotak ngan biskut rupanye!

    BalasPadam
  11. Tak pernah derma darah, tapi teringin jugak. Cuma takut, bukan takut jarum tapi dengar2 cite bila derma darah kena berterusan, kalau tak badan naik *betul ke? Huhu..*

    BalasPadam
  12. Khalispun tak pernah..malunye nak ngaku..tapi Khalis selalu nak pitam kalau lepas nampak jarum keluar dari badan..ngerii...

    BalasPadam
  13. hanim;
    tak tau pulak tentang badan akan naik tu!

    BalasPadam
  14. khalis;
    akak pun ngeri!
    sbb tu smpai skrg tak berani...

    BalasPadam
  15. salam,

    tq ziarah blog saya (en3 segmen ben)..saya pn tk pnah lagi derma darah..bab cucuk2 ni takut sangat2..

    BalasPadam
  16. saya tak bole derma sebab badan saya tak seimbang :(

    BalasPadam
  17. baru je derma darah kat pdn.ermmm kena tggu 3 bln lagi..

    BalasPadam
  18. selalu program derma darah nie dtg kat kolej akak .. alhamdulillah sambutan banyak dari pelajar2 :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com