terkini dan sensasi

Sabtu, 12 Mac 2011

MEMANG SAH KAMI DITIPU ~

Assalamualaikum...(^ ^)

aku tengok ramai blogger2 bercerita tentang isu tsunami di Jepun
memang dahsyat dan menyedihkan... harap mereka disana selamat!
tapi hati aku pun dilanda tsunami jugak, tsunami oleh penipuan ini...
sebelum ni aku pernah cerita pasal aku guna alat penjimatan elektrik
kalau kawan2 belum baca boleh klik sini

inilah alat penjimatan elektrik tersebut
nama syarikat : Smart Saver Technology
memang selepas pulangkan semula alat tu kami
dijanjikan pemulangan balik wang dalam tempoh 3 minggu 
tapi selepas 3 minggu husband aku try telefon pejabat tersebut 
untuk bertanya mengenai pemulangan balik wang kami
tapi dari pagi sampai petang takde langsung orang jawap panggilan
tiba-tiba hari ni terbaca dalam berita harian online bertarikh 22/11/2010
seorang petugas kerajaan di Seremban mengalami nasib yg sama seperti kami! 
tapi dia telah pun membuat aduan ke Tribunal Tuntutan Pengguna Seremban
rupa2nya penipuan ni dah lama berlaku sejak tahun 2010 lagi
kawan2 boleh baca di sini

aduhai! ternyata apa yang aku rasakan selama ni memang jadi kenyataan
memang sah dan benar2 sah kami ditipu...
hari isnin nanti husband aku akan pergi ke pejabat syarikat ni untuk
pastikan pejabat tersebut masih wujud atau dah tutup
kalau dah tutup... tindakan seterusnya ke Tribunal Tuntutan Pengguna!

harap kawan2 jadikan kisah aku ni sebagai teladan dan pengajaran
agar tidak mudah percaya dan terpedaya... sedihnye!

12 ulasan:

  1. alooo sedihnya mas..No tumpang simpati ya..baik buat report kat tribunal mana tau rezeki kita nnt kan..thx atas info ni, leh jadi panduan pd kita semua..

    BalasPadam
  2. terime kaseh atas entry ini...bleh jadikan pengajaran kat kami semua

    BalasPadam
  3. sabo je la...g cepat buat aduan..

    BalasPadam
  4. norhafiza;

    terima kasih..
    mmg akan report, nak pertahankan hak kita sebagai pengguna!

    BalasPadam
  5. budak kampung;

    terima kasih...
    sharing is caring kan?

    BalasPadam
  6. sal saari;
    tulah..rasa nak mengamuk ni!

    BalasPadam
  7. gimi;

    welcome, sharing is caring!

    BalasPadam
  8. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”

    zaman sekarang ramai yang menipu... tak menipu mmg tak sah tau...

    BalasPadam
  9. afzainizam;

    betul tu!
    meniaga pun nak menipu orang..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com