terkini dan sensasi

Jumaat, 25 Mac 2011

nak zuriat lagi... tapi belum rezeki

Assalamualaikum...(^ ^)


alhamdullilah setelah hampir 9 tahun berkahwin Mas dikurniakan 2 orang cahayamata yang sihat walafiat... merekalah penyeri hidup Mas dan husband... tapi setelah anak yang kedua dah berusia 5 tahun memang Mas teringin sangat nak zuriat lagi... tapi mungkin belum rezeki! jeles bila tengok along Mas yang anaknya dah 4 orang dan jeles jugak bila tengok kawan-kawan mengandung! 

mungkin ada juga di antara kawan-kawan yang senasib dengan Mas kan? jadi kita jangan cepat dan terus berputus asa... terus mencuba dan mencuba serta amalkan pelbagai tips untuk dapatkan zuriat... mana kawan yang belum dapat zuriat pun boleh cuba tips-tips yang Mas cuba ni! 

(i)   amalkan membaca doa inginkan zuriat setiap kali selepas solat
(ii)  amalkan makan folic asid setiap hari
(iii) jaga pemakanan, makan makanan berkhasiat
(iv) jumpa doktor untuk dapatkan nasihat

insyallah dengan usaha dan tips yang Mas lakukan ini, Mas masih berpeluang untuk mendapatkan zuriat lagi... kawan-kawan doakan Mas dan Mas pun doakan kawan-kawan jugak!

12 ulasan:

  1. insyaallah nanti ada rezeki..aminnn

    BalasPadam
  2. usaha dengan tekun dan tanpa jemu ek.. InsyaAllah.. adala rezeki..

    hottest entry di blog khalis :
    Feel peminat bola sepak sluruh dunia

    Insan yang hebat walaupun tanpa kaki

    BalasPadam
  3. khalis;

    terima kasih..
    doa dan tawakal sekali kan?

    BalasPadam
  4. good info tapi sha lambat lagi kot....congrats cos berjaya teka dgn tepat entry bro ben (walau tak tepat sgt hehehe)..

    BalasPadam
  5. jalan2 singgah sini...
    harap2 termakbul doa ye....ameen

    BalasPadam
  6. usaha tangga kejayaan...
    Insyallah...

    BalasPadam
  7. pinky doakan utk kamu sayang!
    caiyokkk hehehe ;)

    nak tuntut coklat..mana?
    balik dgn hati yg lara..sedey~

    BalasPadam
  8. golden rose;
    xpe...nanti boleh jadikan panduan
    alah akak cuba2 je teka, tak sangka hampir plak tu..

    BalasPadam
  9. estee8980;
    harap camtulah...amin!

    BalasPadam
  10. solomolo;
    TQ...doamu mengiringi akak!

    BalasPadam
  11. pinky;
    gracias...sayang kamu lebihlah
    sat lagi dtg antar coklat ek..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com