mrs secretary

Sabtu, 2 April 2011

bisnes kami semakin maju!

Assalamualaikum...(^ ^)

sejak Mas berpindah ke rumah sendiri mulai Jun 2010 perbelanjaan keluarga memang makin bertambah! tapi ada hikmah di sebalik kesusahan itu, husband boleh memulakan bisnes sendiri secara kecilan.. husband Mas memang ada pengalaman lebih kurang 10 tahun dalam bidang kimpalan dan repair kereta! jadi sejak berpindah ke rumah sendiri husband mulakan bisnes dengan mengambil tempahan buat pelbagai jenis grill dan bengkel repair kereta.. husband tak punya kedai bengkel sendiri pun, semuanya hanya dibuat di rumah kami!



alhamdullilah, setelah hampir 1 tahun kami menetap di sini bisnes husband semakin maju.. boleh dikatakan hampir setiap hari ada orang nak buat tempahan grill dan repair kereta! cukup untuk menambah pendapatan kami sekeluarga! kalau nak tengok kemajuan bisnes kami boleh  tengok kat blog husband di http://ryderchip.blogspot.com/ 


"sesungguhnya rezeki itu tak akan datang bergolek tanpa usaha dan tawakal"

12 ulasan:

  1. Salam.
    Masyukkk ... :) leh la buat pagar umah saya ehh ... leh leh? buat la GA ke ... COntest ke .. menang pagar besi .. lalalala

    BalasPadam
  2. mizzkechique;
    alhamdulillah...rezeki Allah!

    BalasPadam
  3. hasrul;
    hehehe...rezeki Allah!
    uish...menang pagar besi, mesti kena mencabar gile contest tu..hehehe

    BalasPadam
  4. fatyn;
    terima kasih...syukur!

    BalasPadam
  5. seronoknya..suami pandai repair keta..senang la awak ye..klu keta rosak hehe..

    BalasPadam
  6. maiza;
    hehehehe..senanglah, tak payah hantar bengkel! kalau kete awk rosak pun boleh gak contact kami..

    BalasPadam
  7. repair keta?tempah grill?wah suka..suka..oklah tu kite area sepang gak.nanti kalau memerlukan kite terus terjah blog hubby sis ye.alhamdulillah kami semua doakan biz hubbby dan sis sekeluarga berjaya amin!

    BalasPadam
  8. Semoga terus dimurahkan rejeki.

    BalasPadam
  9. aleasara;
    terima kasih!
    ok kalau nak tempah atau ada masalah kereta jgn lupa contact tau!

    BalasPadam
  10. mamawana;
    terima kasih..begitulah hendaknya!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com