terkini dan sensasi

Jumaat, 22 April 2011

berhati-hati di jalanraya!

Assalamualaikum...(^ ^)

walau secekap mana pun kita memandu kemungkinan untuk menghadapi kemalangan tu tetap ada... jadi apa jua keadaan pun berhati2 lah di jalanraya! walau secepat mana pun kita nak sampai ke satu destinasi, tak perlu kita memandu secara membabi buta! kita bukan sahaja membahayakan diri sendiri tapi membahayakan pemandu2 yang lain... lagi satu menyusahkan pemandu2 lain! terpaksalah menghadapi situasi sebegini...

traffic jammed hampir 1 jam semasa Mas balik dari kerja petang tadi... kemalangan melibatkan 2 buah kereta iaitu Toyota Wish dan Kia Sorento! teruk jugaklah... walaupun takde nyawa terkorban!


Kia Sorento ni memang remuk teruk!

jadi... kalau kita tak mahu perkara sebegini berlaku kepada kita maka berhati2 lah di jalanraya
pesanan dibawa oleh Mas Saari dengan kerjasama Jabatan Pengangkutan Jalanraya!

8 ulasan:

  1. wah...akak smpt tgkp gmbo gtu ;p..nk tau x sy suker berangan time mmandu..pk macam2..runsing!

    BalasPadam
  2. Mas, ekceli yg kete wish tu kazen knur..sian dia jadi mangsa langgar oleh waja tu..ekceli diaorg dlm perjalanan nk gi epot off china :(

    BalasPadam
  3. @^^nu[dd]yra^^
    sempatlah, sebab jalan jammed pastu gerak pun slow je!

    ish.. bahaya tu! kita ni kalau nak memandu kena fikiran tenang..

    BalasPadam
  4. @ckkKADA
    masyallah...ye ke kak!
    waja tulah yang salah ye?
    habis tak jadilah cousin akak tu off ke china??

    siannya simpati saya!

    BalasPadam
  5. First time jenguk sini. Cuma nak betulkan beberapa fakta mengenai kemalangan ni. Kereta kaler silver tu bukannya waja tapi kia sorento yg dipandu oleh mat black. Dlm kereta tu ada 6 org mat black. Bawa gile punya laju dilaluan yg sama dgn toyota wish sampailah dia tiba-tiba break mengejut dan kereta berpusing, langgar divider dan seterusnya melanggar toyota wish secara berhadapan meskipun dilaluan yg sama (head on).

    Pemilik toyota wish tu adalah kakak saya dan suami saya sendiri ada dalam kereta tu. Mat black tu tak buat laporan polis dan menolak bila diajak ke hospital. Dipercayai kereta disewa secara illegal.

    Salam kenal.

    BalasPadam
  6. @Puteri Nuur At-Terawis
    terima kasih atas fakta ini..
    Mas memang tak pasti sangat kereta apa, nampak macam Waja je...

    tapi Mas perasanlah mat black yg bawak...pastu perasan jugak takde pun polis!

    macam mana suami dan kakak awak...ok ke?

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com