terkini dan sensasi

Sabtu, 30 April 2011

Dari ceruk dapur Mas Saari

Assalamualaikum...(^ ^)

Selamat petang kawan²!

Cepat je masa berlalu kan? Tinggal beberapa jam saja lagi kita akan masuk ke bulan Mei. Camne lunch kawan² tengahari tadi, best tak? Masak sendiri ke atau makan kat luar? Mas sebenarnya memang jarang masak, kalau hari bekerja tu memang tak masak langsung. Siang hari dah sah bungkus saja lauk sebab Mas bekerja, bila malam pulak keluarga Mas tak makan nasi. Jadi tak perlulah masak.

Bila hujung minggu selalunya memang jarang kami ada di rumah, mesti keluar bawa anak jalan² dan makan pun kat luar. Tapi sejak kos sara hidup dah semakin meningkat dan harga barang pun dah semakin naik, Mas pun kurangkan aktiviti jalan dan makan kat luar ni. Lebih baik masak kat rumah lebih jimat, sekali sekala sajalah makan kat luar. Jadi hari ini Mas masak istimewa sikit untuk husband dan anak², maklumlah dah lama tak masuk dapur. Jom jamu mata dengan menu yang tak seberapa ni.

Masak Lemak Cili Api Ketam 

Sup Bayam Hijau

Udang Goreng Kunyit

Ulam Kacang Botol dan Sambal Belacan

31 ulasan:

  1. terbaekkkkk....
    manangis tgk menu huhu~

    alor nak join juga tp jauh hukhukhuk, kim slm mereka2 smua ye kak mas ;D

    BalasPadam
  2. nak makannnnnn...kak mas nmpk pedas ketam itu

    BalasPadam
  3. sedapnye kacang botol tu kak,
    selalu kite makan cecah sambal kacang, ;)

    BalasPadam
  4. @♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥
    terima kasih..
    alah sekali sekala masak!


    ok...nanti Mas kirim salam kat diaorg semua!

    BalasPadam
  5. @Miss Ran
    jemput2...hehehehe
    memang pedas pun, berasap!

    BalasPadam
  6. @kAmi dAn mEreKa
    ooo ye ke?
    akak mmg cicah sambal belacan atau tempoyak je!

    BalasPadam
  7. mak aihhh k.mas... itu k.mas ckp x seberapa??? adeeeiii... pengsan jap!
    sedapnye!!! nora msk kentang sajo mlm nie.. isk3...=(

    BalasPadam
  8. hanya mampu telan air liur.. hahaha

    BalasPadam
  9. mas thanx sudi klik blog ieda! follow u back

    http://iedaurora.blogspot.com/

    BalasPadam
  10. masak ke beli tu??muahahahahaha... =D

    BalasPadam
  11. @NoRa DaDiLLa
    hehehehe...merendah diri!
    oklah kentang, sedap gak..

    BalasPadam
  12. @Ayie
    alahhhh...siannye!
    jamu mata jelah..

    BalasPadam
  13. @iedaurora
    no hal lah..
    terima kasih sudi follow!

    BalasPadam
  14. @Cik Sue
    masak lah, tak mainlah beli!

    walau pun aku jarang masak tapi sekali masak memamg meletup..

    BalasPadam
  15. sedap tu kak... lama dah Yana tak makan ketam... eh... baru minggu lepas kot haha...
    hari ni Yana pon masak lemak..ikan keli masak lemak pecal.. hehe..

    BalasPadam
  16. wahhh, sedap nye! semua tu my favorite..dh la tgh kebulur ni, huhu.. anyway, thnx for singgah blog biha n do support me yeah? ;)

    BalasPadam
  17. as'salam,
    hai thnx sudi visit my blog through blog BEN ASHAARI...
    keep reading my blog..
    followed u already :P

    BalasPadam
  18. semua nmpak sedap la kak.. kak, esok kim salam kt abg ben dan semua.. salam perantauan.. hihihi

    BalasPadam
  19. @biha a.k.a PETOM
    alah...biasa2 je dik!
    thanks follow blog akak..keep in touch

    BalasPadam
  20. @javanese DOVE !
    no hal lah...Mas mmg sokong blogger2 baru ni sbb Mas pun masih baru!

    thanks follow blog Mas..

    BalasPadam
  21. sedapnya!!!..okay,followed!!..hehe

    BalasPadam
  22. @trigyy
    hehehehe...biasa je!
    mesti edie rindu masakan mak kan?
    nanti balik Malaysia makan puas2..

    ok akak akan sampaikan salam edie!

    BalasPadam
  23. okay..syakila ada buat 1 contest...klik ni kalau nak join or nak baca..
    http://syakilaismail.blogspot.com/2011/04/contest-tempat-yang-paling-indah-aku.html

    BalasPadam
  24. @Syakila Ismail
    terima kasih sudi follow blog Mas..
    insyallah Mas akan join contest tu!

    BalasPadam
  25. ala, nak jugakkk.....
    sedap tuh..terliur nieh..
    heeee :D

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com