terkini dan sensasi

Jumaat, 6 Mei 2011

asal usul nama blog dan url blog Mas

Assalamualaikum...(^ ^)

setiap blog mempunyai nama dan url nya tersendiri... dan sudah pastinya pemilik blog itu ada sebab tersendiri kenapa dia gunakan nama dan url blog itu! Mas juga mempunyai sebab tersendiri kenapa Mas gunakan nama blog dan url blog Mas sebegini... jadi Mas nak ceritakan serba sedikit asal usul nama blog dan url blog Mas!

mrs secretary
header yang menggunakan nama blog 'aku, dia dan cinta hatiku'...

masa mula berblog Mas gunakan nama blog "aku, dia dan cinta hatiku"... biasalah baru-baru berblog mesti letak nama blog yang skema sikit! jadi Mas terangkan maksud nama blog Mas ni... aku tu merujuk kepada diri Mas, dia tu merujuk kepada suami Mas dan cinta hatiku tu merujuk kepada anak-anak Mas! memang penuh bermaknalah nama blog ni bagi Mas... lepas tu Mas tukar nama blog Mas kepada Mrs Secretary... 

header sekarang

bagi url blog pula Mas gunakan masikarfan.blogspot.com... apa pula maksud di sebalik url tersebut, jom kita tengok sama-sama...
  • mas tu mewakili nama panggilan Mas sendiri dan juga boleh dijadikan singkatan bagi nama Mas dan suami iaitu Mas And Shah...
  • ika tu mewakili nama panggilan anak Mas yang sulung...
  • rfan pula mewakili nama anak Mas yang kedua iaitu Arfan... jadi Mas singkatkan je!
itu jelah asal usul url blog Mas... Mas abadikan nama-nama orang tersayang di situ supaya bila Mas buka blog Mas akan teringatkan mereka selalu! kawan-kawan pula macam mana?

6 ulasan:

  1. lor..ingatkan asal usul & nama kewujudan blog rupa2nya asal usul nama blog mas sendiri..

    BalasPadam
  2. menarik la kak mas.. saya biasa2 ja... juz gna nama sendiri..

    BalasPadam
  3. url saye budakkampung39.....budakkampung sebab saye dari kampong....39 sebab nak kerje lebih sampai umor 39..umor 40 nak relax2 sikit hehehe....

    kalau x malas,singgahla
    saman deodorant AXE sebab tak dapat awek??jadahnye??
    kelebihan makanan segera untok wanita

    BalasPadam
  4. @leyzajamil
    hehehehe...blog sendirilah, tak kan blog orang lain kot?

    BalasPadam
  5. @Nabila Huda
    terima kasih!
    oklah tu guna nama sendiri, lagi bagus...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com