terkini dan sensasi

Rabu, 11 Mei 2011

perbelanjaan untuk kecantikan dan kesihatan... pentingkah?

Assalamualaikum...(^ ^)

setiap di antara kita mesti serius dalam penjagaan kecantikan dan kesihatan... jadi tidak dinafikan mesti tiap2 bulan kita akan menyediakan perbelanjaan yang tetap untuk membeli produk2 kecantikan dan kesihatan yang kita gunakan... bagi Mas semua ini penting kerana kecantikan dan kesihatan itulah yang mencerminkan keperibadian kita! 

ada sesetengah daripada kita memandang remeh perkara ini kerana tidak mahu menghabiskan duit membeli produk kecantikan dan kesihatan! apalah salahnya peruntukkan sedikit dari duit gaji tu, bukannya banyak mana pun kan? tidak perlulah kita membeli produk yang mahal2 tapi cukuplah sekadar yang termampu sahaja... apa yang penting kita tetap menitikberatkan aspek penjagaan kecantikan dan kesihatan itu...

bagi Mas tiap2 bulan mesti akan ada perbelanjaan untuk produk2 kecantikan dan kesihatan... semuanya ini sangat penting bagi Mas! untuk kesihatan dalaman Mas gunakan InnerShine Pati Prun dan Virgin Coconut Oil (VCO)... memang sangat berbaloi ambil produk2 ini! kos perbelanjaannya pun sangat murah dan berpatutan... untuk kecantikan luaran pula Mas gunakan Olay Total Effects... produk ni memang dah sebati dengan kulit muka Mas! Mas dah gunakannya hampir 5 tahun... memang berkesan dan harga pun berpatutan!


        

tidak kiralah apa pun produk yang kita gunakan tapi sangat penting untuk kita menjaga kesihatan dan kecantikan! ini adalah untuk kebaikan diri kita sendiri juga... 

18 ulasan:

  1. betul2 tak slh invest utk diri sendiri kan kak mas..apatah lg klu bnda tu murah dan bkesan ;)

    BalasPadam
  2. hanya beli pencuci muka je dan belanja dalam rm10 untuk 3 bulan

    BalasPadam
  3. @Freaky
    oklah tu..
    at least jaga juga kebersihan dan kecantikan!

    BalasPadam
  4. salam mrs secretary ..

    betui2, x salah pun belanje tuk diri sdiri, gune duit kite pe kan ...

    cm zr x bape sgt, cz just gune nutrimetic sejak remaja (fmily pun gune), pehtu kami banyak amalkan cara tradisi tuk jaga luaran & dlman ..

    BalasPadam
  5. @fazilzura
    tak kisah guna produk apa sekali pun janji kita cantik kan?
    petua tradisional lagi bagus..

    BalasPadam
  6. tapi harga dia mahal2 la kak

    BalasPadam
  7. mesti la kne jge kan..maira pon amalkan jgak..singgah sini balik...

    BalasPadam
  8. eh sama la...mOon pn pakai Olay tOtal effect...dari tahun 2008 lagi pakai...

    BalasPadam
  9. @ahmad
    innershine tu mahallah sikit tapi VCO tu murah...cubalah!

    BalasPadam
  10. @MaiRa QuEeN
    betul tu...utk jaga kesihatan gak!
    thanks sudi singgah balik..

    BalasPadam
  11. @Blogberry Emry
    salam perantauan..
    terima kasih sudi singgah!

    BalasPadam
  12. @mOon jOhari
    hehehehehe...sama ek, suka!
    bagus kan olay ni..

    BalasPadam
  13. Cik mAs,

    Total olay tu best tak?msred skunk ni pakai cleanser dia je.cream blom try g.ok ke?

    BalasPadam
  14. @msredcheesecake
    memang sgt bagus, Mas dah guna 5 tahun lebih dah...mmg berkesan!

    awk cubalah..

    BalasPadam
  15. belanje tok barang2 kecantikan mmg penting...penting sangat..ngee..sbb sy pun tiap2 bulan akan beli tok refill stok..hehehe

    BalasPadam
  16. @pwincess Lov3y dOv3y
    hehehehee...bagus!
    bukan setakat nak cantik je tapi kita nak sihat kan?

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com