terkini dan sensasi

Selasa, 28 Jun 2011

bijaknya kaut keuntungan

Assalamualaikum...(^ ^)

sumber gambar dari google
memang tak akan habis bila bercakap tentang isu ASTRO ni... kadang2 naik menyampah pun ada! bukannya semakin mesra pelanggan tetapi semakin menindas pelanggan... kalau boikot kang menyusahkan diri sendiri, tak boikot pun menyusahkan jugak! 

Mas melanggan Astro dah hampir 3 tahun sejak dari tahun 2008... langgan pun sebab husband nak tengok Euro 2008! sejak langgan memang Mas tak pernah ambil pakej2 tambahan ni... tengok jelah pakej basic yang telah dilanggan tu! tapi bila ada Maharaja Lawak, langganlah jugak pakej Astro Mustika tu... kenalah charge tambahan RM12.95!

bila Maharaja Lawak dah habis terus stop langgan... tapi yang tak bestnya bila nak stop sesuatu pakej kena charge RM10.00... pihak mereka kata kalau bil bertambah memang tak kena charge tapi kalau bil berkurang akan dikenakan charge RM10.00! camtu pulak... pandai betul Astro kaut keuntungan kan? kalau 100 pelanggan stop sesuatu pakej berlipat kali ganda mereka boleh kaut untung... macam manalah orang tak boikot!

tengah berkira2 nak stop pakej bola pulak... boleh jimat lagi RM12.00!

13 ulasan:

  1. astro mmg menyusahkn..
    tp xnk boikot..
    sbb nk jgk tgok astro..
    haha

    BalasPadam
  2. erm... best la dia berniaga camtu, jom kte tubuhkan syarikat kte sndiri..

    BalasPadam
  3. hmm tak payah pakai astro lh.cite pon ulang2 je.

    BalasPadam
  4. makin melampau mereka2 ni lah..haishhhhh

    BalasPadam
  5. zr pun langgan astro psl bola.. tp pakaged bole mahel jgk .. pehtu kiteorg stop kan.. so ambik katun, just yg basic je.. walau ado raja lawak , weols x langgan pun mustika .. xnak lew.. cz yg basic pun dh rs mahei .. KUALITI PLAK ZEROOO

    BalasPadam
  6. kena betul betul boikot kak mas baru usaha kita berhasil..

    ari tu mmg teringin nak tgk maharaja lawak tapi sebab kena tambah..cancel terus huhu ;p

    tgk kt u tube je la..

    BalasPadam
  7. diorg mmg sengal la kak...sy ni byr tiap2 bln..tp xtau de caj tambhn pe pastu ada tunggakan rm20...dia blh ptg siaran...bengang giler..pastu nak smbg ada caj plak lg...suami sy mrh2 kat astro tu..pdn muka pekerja dia...diorg nk mrh blk xley sbb recording...haha

    BalasPadam
  8. tak patut ar astro nie..

    mrs librarian skodeng mrs secretary ;)

    BalasPadam
  9. tu yg jadi isu sekarang ni. astro cekik darah betol

    BalasPadam
  10. dengar nanti harga astro akan di selaraskan. tak tahu lah betul ke tidak kak oi

    BalasPadam
  11. bijak memang bijak...
    rm10 2 bg org yg x berkira mesti x rasa ape.tp kalo pikir dr keuntungan astro mmg kayo pokcik tu..waaa..
    ade je hidden charge die T__T

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com