terkini dan sensasi

Rabu, 22 Jun 2011

day 11 : a picture of something you hate

Assalamualaikum...(^ ^)

baru 11 hari... lambatnya lagi nak habis cabaran ni! tapi takpe, Mas akan teruskan juga hingga hari ke 30... inilah benda yang paling Mas tak suka!

  • kalau yang bekerja pasti kenal apa benda ni kan? inilah punch card yang digunakan turun temurun untuk merekodkan masa datang dan masa balik kita dari bekerja...
  • apasal tak suka pulak? rasa macam leceh je... datang kena ketip, balik kena ketip! pastu tiap2 bulan kena buat laporan... kalau ada merah kena dapatkan tandatangan pegawai dan nyatakan sebab apa lewat! tak sukanya nak buat semua tu...
  • tapi benci2 pun rekod baik tau... jarang merah! tengoklah tu pukul 7 pagi dah terpacak kat opis...

10 ulasan:

  1. wahhh...bagus..bagus...
    sangat berbeza ngan sy nyer...
    sy nyer selang seli..merah,itam..
    hikhik...cantekkk...cukup bulan bos panggil..apalah nasibb

    BalasPadam
  2. hihikk..
    xsuke jgk mnde alah ni..
    xsuke2! menyusahkn je..

    BalasPadam
  3. slm..sy nya dh pkai biometrik, klu punch card leh mintak tlg org

    BalasPadam
  4. company kitorg tak gune punch card, tp guna swap. kalo swap teruk sikit kadang2 tak capture. huhu sengal je scanner tu.

    BalasPadam
  5. hahaa.. nape xsuka.. saya suka..

    dulu pnh keje part time, merasa gak ada punch card..

    BalasPadam
  6. pekerja cemerlang kak mas nih ;)

    BalasPadam
  7. ehehehehee.... kak, daripada gune ibujari.. lagi payah~

    BalasPadam
  8. niena keja xpkai bnda ni tpi lau org awam pkai la,sbb kami xmenentu kul brp, kekadang kul 6 pgi dh masuk keja hehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com