mrs secretary

Selasa, 28 Jun 2011

janganlah rapat-rapat sangat bang!

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar ehsan dari google
dah tau jalan tu sibuk lagilah dia nak ikut rapat2... padahal dia dah tau kat depan banyak kereta! kalau kereta depan brake emergency, tak pasal2 dia akan cium bontot kereta Mas! sebeginilah segelintir sikap pemandu yang hanya pentingkan diri sendiri setiap kali Mas memandu pergi dan balik kerja!

ada sesetengah tu siap bagi high beam lagi suruh Mas ke lane sebelah... padahal masa tu kat lane sebelah pun banyak kereta dan memang takde ruang untuk Mas mencelah! pastu mulalah dia ikut rapat2... geram je rasa nak brake emergency! tapi bila fikirkan balik kereta Mas jugak yang dilanggarnya nanti... masing2 nak tunjuk lagak di jalanraya dan nak cepat sampai ke destinasi... keselamatan orang lain tak penting dah bagi mereka!

pastu kalau jadi macam gambar kat atas tu semua orang akan susah kan?

15 ulasan:

  1. erm.. tu lah, kekadang tu bla dia tgk pmpuan yg drive lgi la dia nk tunjuk handal, dia tatau yg kte ni pemumba f1

    BalasPadam
  2. saye mmg xberani la nk ikot rapat ni..
    haha..
    elok letak stiker kat blkg kete..
    jgn ikot rapat2..
    hehekk..

    BalasPadam
  3. betul2, terutamanya pemandu lelaki suka ikut rapat2

    BalasPadam
  4. wohoooooooooooo...kalo ada org saje nak mengada2 akak suke buat macam tu..follow rapat bior dia bengang..ekekekeke
    selalu dalam estate je..kat luar takde:)

    BalasPadam
  5. ni mmg situasi normal kt msia..

    pg td lg pelik, dlm jem2 tu .. tetiba ado 3 keto berdentum serentak .. pelik2...

    BalasPadam
  6. haa...semlm br nmpk eksiden kes cium bontot kt bangi.. pdn la muka, suka sgt follow rapat2, kn dh kena..

    BalasPadam
  7. betul cakap akak tu..saya pon selalu kene camtu gak..geram rase..mentang2 la pompuan yg bwk kete.. :(

    BalasPadam
  8. hukhukhuk tajuk tu kasi saspen je kak mas ni ;)

    hubby ku suka bawak kete dekat dekat camni..tu yg nak terkeluar suara petir tu hahaha..bahaya!

    BalasPadam
  9. hidup semakin bergerak pantas...semuanya nak cepat..sehingga meminggirkan adab dan tatasusila....;)

    BalasPadam
  10. dalam tekanan begitu la..kita yg x tertekan jadi pn tertekan gak...:)

    BalasPadam
  11. btol2.. pndu dngn hati2... smua org nk cpt smpai.. tpi kna pkiaq psal pnguna lain sma...

    BalasPadam
  12. bg lampu tinggi.. ops.. yang ni ai pun penah buat tapi bukan time jem ler.. tengok pada keadaan.. kalau rasa slow teramat ye confirm kena.. ;)

    psstt: harap2 bukan Mas ler ek.. hikhikhik..

    BalasPadam
  13. Mas..kalo org bwk keta siap ngan high beam tu..zla anggap dia tengah cirit birit jerla..sbb dah x tahan nak ke toilet..heheh

    BalasPadam
  14. orang memang akan jadi hilang sabar kak kalao jem jalan raya. tu perkara biasa tapi tak perlu sampai nak high beam.. kalo freaky pun marah :D

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com