terkini dan sensasi

Rabu, 1 Jun 2011

kisah aku dan susu

Assalamualaikum...(^ ^)

...masa kanak-kanak Mas paling suka susu tepung... memang tak nak minum susu yang dah dibancuh, lebih suka ratah camtu je! kalau dibiarkan boleh habis satu tin... sampai mak terpaksa sorok tin susu tu! paling Mas suka susu tepung Dumex tu... rasa dia lemak-lemak manis gitu!

sumber gambar dari sini

tapi sekarang susu hanya dipandang sebelah mata je... memang tak boleh langsung nak jamah sikit pun ke tekak ni! hanya susu pekat manis sahaja yang boleh diterima... masa mengandung pun, kedua-dua anak Mas hanya dibesarkan dengan air soya sahaja! pelbagai cara telah dicuba untuk mendidik kembali diri ini agar boleh minum susu seperti zaman kanak-kanak dulu tapi semuanya sia-sia belaka! pernah cuba campurkan susu tepung atau susu segar dengan milo... ingatkan boleh minum, tapi tekak langsung tak boleh terima! 

walaupun tak minum susu nak wish Selamat Hari Susu Sedunia... susu baik untuk kesihatan!

13 ulasan:

  1. hehe. my minum susu dutch lady kotak tuh.. toksah nk bancuh2...;D

    BalasPadam
  2. ...mOon pOng sama...tapi sampai tua nih suka minum susu...

    BalasPadam
  3. ngape ek bile dh besar xleh mnom susu tepung?
    kikiki..

    BalasPadam
  4. saye minum susu tepung pada usia 22 tahun. kehkeh. ^^

    BalasPadam
  5. Ida xboleh & xsuke minum susu..pernah cbe minum susu kotak dutch lady tp xboleh..keluar blk..xtau lah knp..

    BalasPadam
  6. dlu tak suke gak

    skng telan secara paksa..slalu beli susu nk makan koko krunch je

    BalasPadam
  7. @mynameismy
    dutch lady kotak tu pun akak tak lalu

    BalasPadam
  8. @mOon jOhari
    baguslah tu...Mas memang tak leh terima di tekak!

    BalasPadam
  9. @Cik Ezy
    tak tahulah kenapa...tetiba je!

    BalasPadam
  10. @cik azeya
    oklah tu...at least minum jugak!

    BalasPadam
  11. @IdaNurFieyda
    kita boleh geng lah...hehehehehee!

    BalasPadam
  12. @Miss Ran
    akak ni paksa pun tak boleh terima gak...huhuhuhu

    BalasPadam
  13. dutch lady dari kecil sampai sekarang naz minum. yang lain tak boleh masuk

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com