terkini dan sensasi

Jumaat, 3 Jun 2011

kuasa cinta

Assalamualaikum...(^ ^)

Selamat pagi pembaca blog ini...

terlalu banyak contoh cinta yang hebat di antara lelaki dan wanita di muka bumi ini... adanya dongeng cinta Uda dan Dara, Laila dan Majnun serta Romeo dan Juliet... tapi kuasa cinta yang membara antara lelaki dan wanita sebenarnya wujud selepas disatukan sebagai suami isteri! dan telah terbukti juga kuasa cinta tidak memandang kepada faktor luaran semata, tidak kisah tentang faktor usia dan status seseorang... begitulah hebat kuasa cinta yang dibajai dengan kasih sayang yang tulus ikhlas!


ramai yang berkata jangan terlalu taksub dengan cinta sesama manusia kerana ia bisa membuat kita kecewa! kata mereka cinta itu buta... tidak sebenarnya! cinta tidak buta tetapi manusialah yang buta dalam menilai apa sebenarnya itu cinta... dan memang sudah nyata cinta kepada Allah dan Rasul adalah cinta yang abadi... tetapi cinta sesama manusia menjadikan kita lebih tahu menghargai di antara satu sama lain... cinta itu indah jika kita tahu cara untuk menjadikannya indah! begitulah kuasa cinta...

8 ulasan:

  1. salam kenal...
    mas...jelesnya dgn gambo nihhhh...heheheh...nnt nak amik gambo cam ni jugak laaa...heheheheh

    BalasPadam
  2. waaaaaaa.. jelesnya tengok gambar! sabar ida.. turn ko tak lama lagi.. hahahhahaa :)

    nice entri kak mas .. ^_^

    BalasPadam
  3. yup , pernah kecewa yg amat2 psl CINTA dgn MANUSIA.. tp syukur terubat oleh CINTA dgn ALLAH ... cz itu yg bakal kekal ke akhir hayat

    BalasPadam
  4. gambar dah menunjukkan betapa bahagianya mas & suami tercinta..semoga kebahagian dimiliki mendapat keredhaan-Nya sampai akhir hayat korang. iAllah =D

    BalasPadam
  5. hamboi hamboi...so, sweet
    cinta bawa bahagia, cinta bawa derita..cinta buta buat org sengsara kan kan kan

    BalasPadam
  6. emmm best betol entry ni
    terbuai jap

    sgt jeles ngn gamba

    sile buang hahaha

    BalasPadam
  7. sweetnye gmbr..semoga kak mas & suami kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com