mrs secretary

Isnin, 20 Jun 2011

saya dan awak [5]

Assalamualaikum...(^ ^)

awak : sayang... saya nak keluar sekejap ada kerja!

saya : kerja apa lagi dah pukul 11.00 malam ni... awak ni tak tau erti penat ke?

awak : sekejap je sayang... ada jiran kita minta repairkan kereta dia, esok dia nak balik kampung! mana ada penatnya... lagi pun boleh jugak dapat duit poket untuk esok...

saya : memang dapat duit tapi saya kesian tengok awak, tak berhenti buat kerja part time untuk tambah pendapatan! 

awak : itukan tanggungjawab saya sebagai ketua keluarga... cari rezeki untuk isteri dan anak2!

saya : (hanya mampu tersenyum)

awak memang kuat bekerja cari rezeki...

 saya cuba bantu tambahkan rezeki dengan berblog, mana tau ada rezeki...

14 ulasan:

  1. apa yang penting, KERJASAMA...
    berat sama dipikul...
    ringan sama dijinjing...
    semoga rezeki akak sekeluarga akan berlipat ganda...
    InsyaAllah...
    Amin...

    BalasPadam
  2. apa yang penting ???

    ~tanya wonder Pet

    ...so soooowwiittt

    BalasPadam
  3. OMG!!!! gaya memang like model

    BalasPadam
  4. same la kita..nak bantu insan tersayang..=P

    BalasPadam
  5. dia kerja kuat tandanya sayang pada family, bertuah dapat husband mcm tu...alhamdulillah, dan isteri tugasnya membantu serba sedikit mengurangkan beban suami baru hidup bahagia dunia dan akhirat...

    p/s ada yg tak kerja makin hasil titik peluh isteri...

    BalasPadam
  6. wah sama2 kerja keras tambah rezeki. InsyaAllah ada bertambah rezeki tu

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah..so sweet.may Allah bless kak mas n famili.amin.^_^

    BalasPadam
  8. i like....suke2...kerjasama penting terutama dalam hidup berkeluarga...

    harap2 MAS dimurahkan rezeki melalui berblog...selamat berblogging...hehe

    BalasPadam
  9. huhuh..terharu kan bila dgr si dia cakap gtu.besar pengorbanannya tu.xper..sama2 berusaha cari rezeki, demi masa depan:)

    gudluck mas:)

    BalasPadam
  10. Sama-sama mencari rezeki yang halal kan..:) insyaAllah bertambah2 rezeki tu..

    BalasPadam
  11. yup!! isteri kena saling tlg menolong!

    BalasPadam
  12. tu la namanya kasih sayang kan..tak kenal penat lelah.. yang penting ada rezeki untuk family dan anak anak..hhmmm...terharu baca entry ni...^______________^

    BalasPadam
  13. Insyaallah banyak rezeki tu datang melimpah ruah nanti.. :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com