terkini dan sensasi

Isnin, 27 Jun 2011

suka sangat ambil kesempatan... geram tau!

Assalamualaikum...(^ ^)

husband memang seorang yang baik hati dan susah nak menolak kalau orang minta tolong dengan dia... terutamanya yang melibatkan bisnes part time dia! jadi dengan kebaikan itu ada sesetengah customer yang terdiri daripada sahabat2 dia sendiri suka ambil kesempatan... 

bila suruh husband Mas repair kereta, tiap2 hari telefon tanya dah siap ke belum... bila dah siap dan nak minta bayaran terus bagi macam2 alasan! belum cukup duitlah, ayah sakitlah, nak balik kampunglah, cek belum clearlah dan macam2 lagi... husband Mas pula lembut hati, terima je alasan diaorang! kadang2 tu makan masa sampai berminggu dan berbulan tak bayar...

memang Mas rasa sakit hati dan geram sangat dengan sikap kawan2 dia... banyak kali dah Mas pesan jangan bagi muka sangat... tapi dia cakap tak nak kawan2 terasa hati! bagi Mas tak salah dia nak bagi muka tapi biarlah kena dengan caranya... kalau sekali takpelah kan? apa guna buat bisnes kalau payment asyik kantoi je... nak buat modal pun susah!

awak ubahlah sikit sikap lembut hati tu ye... ramai yang ambil kesempatan!

16 ulasan:

  1. betol tu kak..
    kalo lembut ati sgt mcm ni la jdknye..
    sian asben akk..

    BalasPadam
  2. erm slalu gak gtu

    sba jela

    tu mls nk lyn kekawan

    BalasPadam
  3. Salam Kenal..dari blog pinky momma nih..

    owhh Mr Hubbymu sama ngan my hb gak..lembut sgt n byk owg amik kesempatan..:)

    BalasPadam
  4. Cik mas, laki ramai yg gitu kan? Baik beno dia ngan kengkawan dia...

    BalasPadam
  5. Kalau lembut hati sangat memang orang suka amek kesempatan.. =='

    Kacak husband akak.. HEHE ^^

    BalasPadam
  6. hmm tulah kan.payah gak kan kak.org suke amik kesempatan.rara benci tol org yg suke amik kesempatan ni.

    BalasPadam
  7. sllu geram bg pihak hubby gak kak mas ;)

    awat la depa ni lembut ati hukhukhuk..x suka! kena tegas..kalau soal kawan mmg smua pun blh grrrrr...

    BalasPadam
  8. harap rezeki akak sekeluarga akan melimpah ruah...
    InsyaAllah...
    Amin...

    BalasPadam
  9. takpelah..biar Allah je yg balas mas. buat baik berpada-pada tapi..buat jahat jg sekali-kali..

    BalasPadam
  10. Boleh repairkan kereta uncle tak...?

    (ambik kesempatan juga)


    (Suami kamu kalau rambot panjang hensem tau!)

    BalasPadam
  11. saya pun jenis lembut hati kak...macam mana ni... T_T

    BalasPadam
  12. woooo... sgt baek hati rupenyer husband kak mas ni. untung kak mas. tp tu la, org lain dh naik kpala sb kitew baek sgt.. huhu

    BalasPadam
  13. betul..betul.zla setuju sgt tu Mas, kadang2 geram ngan org gini...masa susah bukan main kan ayatnya..huhuh

    BalasPadam
  14. itulah kelemahan mereka yang lembut hati...seringkali memikirkan tentang kesusahan dan kebahagiaan orang lain...insyallah ada ganjaran disebaliknya....wait and see ...;)

    BalasPadam
  15. memang kena bertegas...bila terlalu baik dn bagi muka jer kat diorg lagi ramai la yg akan buat begitu nnti..

    BalasPadam
  16. berhati-hatilah.. jangan sampai terkena dan diambil kesempatan atas kebaikan yang diberikan..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com