![]() |
fly free by ayoshi |
.....seronoknya menjadi burung, boleh terbang bebas di angkasa tanpa ada batasannya... boleh terbang ke mana sahaja hingga ke kutub utara sekali pun! jika tersasar dari landasan atau arah yang dituju burung boleh berpatah kembali... seterusnya dia boleh terbang ke arah lain yang disukainya!
tapi kita jika terlalu terbang bebas mengejar arus dunia bimbang akan terbabas dan tersasar dari landasan... jika sudah tersasar susah untuk berpatah kembali! hanya yang mempunyai hati yang kental dan azam yang kuat sahaja bisa kembali ke pangkal jalan... tidak salah melebarkan sayap untuk terbang bebas tetapi janganlah lupa dimana bumi dipijak!
kebebasan tidak bermakna kita boleh terbang bebas seperti burung... terbang kemana sahaja tanpa ada batasannya... bimbang kita akan tersesat dan tidak jumpa jalan pulang!
bestkan dapat terbang melihat keindahan alam..burung pinky terbang ari jemaat je hehehe sebab ari tu je ari cuti di sini hehe..
BalasPadamari biasa duk umah diam2 ;)
walau bebas macam mana pun, tetap ada batasan keupayaan. tidak bebas mutlak
BalasPadamterbang bebas..yap best nyer..:)
BalasPadam@PinKy MoMMa
BalasPadammemang best tapi takut tersasar je!
@Freaky
BalasPadambetul tu dik...
bebas tapi ada batasan!
@pwincess Lov3y dOv3y
BalasPadammemang best tapi hati2 jangan tersasar dari landasan!
nice...ku ingin terbang tinggi... :))
BalasPadamtakut jgk bile dh terbang bebas2 sgt, kang kene tembak dek pemburu haram
BalasPadamburung kakak tua, burung yang cantik, tapi kebanyakannya dijajah.. lagi elok jadi burung helang, independent, gagah dan berkeyakinan.. ^^^
BalasPadam@efa nur
BalasPadamboleh terbang tinggi tapi jangan lupa bumi yang dipijak!
@fazilzura
BalasPadambetul tu...apa pun kena berhati2!
@Ayie
BalasPadamgagah2 jugak tapi jangan lupa kembali ke pangkal jalan..
kebebasan yg terlampau mmg boleh mngundang padah kak,
BalasPadamlagi2 arus pemodenan yg dah bertambah ni,
tak pasal2 boleh memakan diri, huhuhu