terkini dan sensasi

Rabu, 8 Jun 2011

terbang bebas

Assalamualaikum...(^ ^)

fly free by ayoshi
.....seronoknya menjadi burung, boleh terbang bebas di angkasa tanpa ada batasannya... boleh terbang ke mana sahaja hingga ke kutub utara sekali pun! jika tersasar dari landasan atau arah yang dituju burung boleh berpatah kembali... seterusnya dia boleh terbang ke arah lain yang disukainya!

tapi kita jika terlalu terbang bebas mengejar arus dunia bimbang akan terbabas dan tersasar dari landasan... jika sudah tersasar susah untuk berpatah kembali! hanya yang mempunyai hati yang kental dan azam yang kuat sahaja bisa kembali ke pangkal jalan... tidak salah melebarkan sayap untuk terbang bebas tetapi janganlah lupa dimana bumi dipijak!

kebebasan tidak bermakna kita boleh terbang bebas seperti burung... terbang kemana sahaja tanpa ada batasannya... bimbang kita akan tersesat dan tidak jumpa jalan pulang!

13 ulasan:

  1. bestkan dapat terbang melihat keindahan alam..burung pinky terbang ari jemaat je hehehe sebab ari tu je ari cuti di sini hehe..

    ari biasa duk umah diam2 ;)

    BalasPadam
  2. walau bebas macam mana pun, tetap ada batasan keupayaan. tidak bebas mutlak

    BalasPadam
  3. terbang bebas..yap best nyer..:)

    BalasPadam
  4. @PinKy MoMMa
    memang best tapi takut tersasar je!

    BalasPadam
  5. @Freaky
    betul tu dik...
    bebas tapi ada batasan!

    BalasPadam
  6. @pwincess Lov3y dOv3y
    memang best tapi hati2 jangan tersasar dari landasan!

    BalasPadam
  7. nice...ku ingin terbang tinggi... :))

    BalasPadam
  8. takut jgk bile dh terbang bebas2 sgt, kang kene tembak dek pemburu haram

    BalasPadam
  9. burung kakak tua, burung yang cantik, tapi kebanyakannya dijajah.. lagi elok jadi burung helang, independent, gagah dan berkeyakinan.. ^^^

    BalasPadam
  10. @efa nur
    boleh terbang tinggi tapi jangan lupa bumi yang dipijak!

    BalasPadam
  11. @fazilzura
    betul tu...apa pun kena berhati2!

    BalasPadam
  12. @Ayie
    gagah2 jugak tapi jangan lupa kembali ke pangkal jalan..

    BalasPadam
  13. kebebasan yg terlampau mmg boleh mngundang padah kak,

    lagi2 arus pemodenan yg dah bertambah ni,
    tak pasal2 boleh memakan diri, huhuhu

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com