terkini dan sensasi

Jumaat, 8 Julai 2011

dah puas hidup kot?

Assalamualaikum...(^ ^)

kenapalah manusia sekarang ni seolah2 dah tak sayang nyawa... macam anggap nyawa itu boleh ditukar ganti agaknya! sanggup dan berani lakukan perkara yang sememangnya boleh membahayakan nyawa sendiri... tengok sajalah berita ini!

sumber gambar dari SINI

Bentuk 2 kumpulan dari arah bertentangan tunjuk kehandalan tunggang motosikal
PASIR MAS: Akibat mahu menunjukkan kehebatan berlumba, empat remaja maut apabila motosikal ditunggangi mereka bertembung antara satu sama lain, di jalan pintasan di Kampung Banggol Chica, dekat sini, petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.45 petang itu, mangsa Raja Ahmad Muzzammil Raja Mansor, 18, dari Kampung Kubang Panjang, Mohd Fikri Mat, 19, dari Kampung Banggol Setol, Mohamad Amirul Afiq Baharon, 17, dari Kampung Kubang Pak Amin dan Abdul Muhaimin Makhtar, 21, dari Kampung Kubang Panjang, mati di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan badan.

Seorang saksi, Mohd Khairul Zaman Alias, 15, berkata kejadian berlaku apabila empat penunggang membentuk dua kumpulan berlumba iaitu dua penunggang dari arah kanan, manakala dua lagi dari arah bertentangan. (berita selanjutnya baca sini)

kenapalah anak2 muda ini sanggup lakukan perkara sebegini... kalau tak sayangkan nyawa sendiri pun, ingatlah dan sayangilah ibu bapa tu! kesian dekat mereka... terpaksa menerima berita kematian anak2 dalam keadaan sebegini! pasti hancur luluh hati mereka... 

Al-Fatihah...

16 ulasan:

  1. innalillah

    mcm2

    sedih tpi geram ngn sikp rmje

    BalasPadam
  2. al-fatihah...emm...diorang ni semuanya fikirkan keseronokan sementara..tak kan fikir mak ayah n family yg sayang diorang...bila kita tegur org2 mcm ni nnt diorang ckp, biaselah..jiwa muda..ade saje jawabnya...

    BalasPadam
  3. Al Fatihah buat mereka.. erm, lumba ni ibarat membunu dri,..da tau bnda tu bhya nk jugak

    BalasPadam
  4. Innalillahiwainnailaihirajiun..
    budak2 zaman sekarang..

    entry terbaru :: ツ Day 22 - Tarikh Tarikh Penting Dalam Hidop Anda ツ

    BalasPadam
  5. al fatihah buat arwah2 ini..
    moga kisah ini dijadikan pengajaran buat smua..

    BalasPadam
  6. al-fatihah. btw, diorang ni suke nk tnjuk hebat sgt. ish2x..

    BalasPadam
  7. astaghfirullahalazim..hmm
    xpelaa kte doakan yg terbaik utk mereka..dan kte kena ingtkan dr sdr coz kte akan ada anak nnt..make sure kte jaga elok2..:) insyaallah..
    salam perkenalan ye dear..:)

    BalasPadam
  8. innalillahi wa inna ilaihi rajiuun... moga yang lain boleh amek iktibar dari ape yang berlaku kat diorang ni..

    BalasPadam
  9. alfatihah dan takziah pada keluarga mangsa..boleh jadikan iktibar dan pengajaran pada mereka yang masih hidup..

    BalasPadam
  10. innalillah..kesiannye kat family diorang

    BalasPadam
  11. innalillah...

    allahuakbar..saya mmg fobia dengan org nek motor..sbb dorg penah nk lggr keta saya.smp skrg takut dan hati2 dengan motorcyclist...
    buat siapa2 yg menunggang moto,hati2 ya...
    sayang nyawa anda dan insan yg tersayang

    BalasPadam
  12. innalillah...

    mereka dah xda...doakan mereka slmt kat sana...

    BalasPadam
  13. innalillah..ntah2 dia org ni mabok kot sampai buat kerja gila mcm ni..wallahualam..:(

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com