terkini dan sensasi

Khamis, 28 Julai 2011

demi sekeping tiket

Assalamualaikum...(^ ^)

macam-macam cerita Mas dengar kat radio tadi tentang tiket bola... pelbagai keluh kesah yang diceritakan! sanggup apa saja demi nak dapatkan sekeping tiket bagi memberi sokongan padu kepada pasukan Harimau Malaya...

sumber gambar dari mudah.com.my

cuma Mas rasa kesal tentang sikap segelintir orang yang tidak bertanggungjawab dan suka ambil kesempatan... mereka beli tiket banyak-banyak pastu jual dengan harga yang mahal kepada orang lain... oleh kerana semangat kesukanan yang tinggi, mereka yang tak dapat tiket tu sanggup beli walaupun dengan harga RM300 untuk sekeping tiket! pandaikan ulat tiket ni kaut keuntungan...

sepatutnya pihak bertanggungjawab hadkan penjualan tiket pada setiap orang... misalnya seorang cuma boleh beli 5 tiket sahaja! mungkin cara sebegini boleh menghalang ulat tiket ambil kesempatan! kesian pada mereka yang tak dapat tiket walaupun dah beratur berjam lamanya...

Mas pun teringin jugak nak tengok kat stadium... tapi bila tengok nak dapatkan tiket pun susah, batalkan sahaja hasrat tu... tengok kat rumah jelah!

14 ulasan:

  1. sy pon tengok kat umah jer...nak pakai baju hitam kuning smbil tgk boleh?heheheheh...

    BalasPadam
  2. dalam keadaan ramai yang teringin nak tengok itulah ada yang amik kesempatan..

    BalasPadam
  3. tengok kat rumah pn ok..beli tv 30 inci..hehe

    BalasPadam
  4. aah..tgk kat umah jer senang Mas..sambil2 tgk bola bleh lipat kain..heheh

    BalasPadam
  5. hehe tgk kat rumah lg besh lg jelas nmpk bola hehe..

    gudluck Malaysia!!

    BalasPadam
  6. betul, nengok kat umah jelah..boleh sama2 jadik pengulas sukan tak bertauliah..hehe

    BalasPadam
  7. melampau betul ulat tiket ni..

    BalasPadam
  8. miss mas saari : ai tengok kat RTM1...x dapat pelepasan/kebenaran untuk ke stadium seperti selalu...member² opis 35 oram yam pergi petam ni!!! apa pun, family 1st...wife ajak tengok sama² kat umah kali ni...('',)

    BalasPadam
  9. x pe kak mas kita tgk kt umah leh golek golek hehehe :)

    sokong tetap sokong walauopun dari kejauhan huhu..

    ulat mmg suka cari lubang besor ;p

    BalasPadam
  10. yang tu takleh blah skali kak. beli banyak pastu jual mahal dan berganda.. gilee

    BalasPadam
  11. Cekik darah namanya tu...hish!..haram..

    BalasPadam
  12. betul x patutnyaa bg org beli byk2 then jual mahal..isk2..teruk betul..takpe2 jom tgk dkt tv mlm ni..heeeee..smoge mesia menang :)

    BalasPadam
  13. bkn ke mmg dihadkan beli tiket tu.. ke tak.. hehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com