mrs secretary

Jumaat, 15 Julai 2011

ibu duit

Assalamualaikum...(^ ^)

duit adalah segalanya sekarang... tanpa duit hidup seseorang itu tidak akan menentu! dan kerana duit jugak manusia boleh bergaduh... tapi jangan jadi hamba duit pulak ye!

inilah ibu duit dalam wallet Mas...
tapi ibu duit tu apa? masa Mas sekolah dulu arwah abah selalu pesan supaya simpan ibu duit kat dalam dompet... katanya nanti duit dalam dompet kita sentiasa ada! seeloknya ibu duit tu duit RM1... mulanya Mas tak percaya jugak... tapi bila tengok arwah abah tak pernah putus duit walau susah macam mana pun, barulah Mas percaya! tapi abah memang tak henti2 berusaha untuk cari rezeki keluarga... ibu duit ni cuma petua!

bila Mas bekerja terus Mas simpan ibu duit dalam wallet... alhamdulillah, menjadi juga petua arwah abah berikan! wallet Mas tak pernah kosong tanpa duit... walaupun hanya tinggal RM10! ibu duit ni dah lama ada dalam wallet Mas... sejak tahun 2003!

tapi ini cuma petua orang tua2! jadi janganlah kita terlalu percaya kan? kerana rezeki itu anugerah Allah yang tidak ternilai untuk orang yang rajin berusaha!

18 ulasan:

  1. petua aje jgn percaya sgt kang khurafat lak jadinya

    BalasPadam
  2. ila simpan sebab dye duet lama.. kui3.. nt sush nk dpt tp mmg x pernah kering, mesti ada duet wlpn 10sen.. ngeee..~

    tp x caya sgt..

    BalasPadam
  3. kadang petua orang tua lebih kepada permainan minda :) ia buat kita jadi optimis itu yang bagus nya. tetapi rezeki dari tuhan itu tetap tiada tandingan kan kak :)

    BalasPadam
  4. umi saye pulak cakap, jgn biarkn purse kosong tnpe duit..
    nt lgsg xde duit..
    kene tinggal jgk dlm purse walaupon 5hengget..
    lbnh krng je kot ngn ibu duit..
    ekeke

    BalasPadam
  5. yup penah jugak dengar pasal ni..but then ini petua kan..hehe

    BalasPadam
  6. ooo..penah dengar benda nie..
    nak try la kak!.
    good info!

    BalasPadam
  7. ibu duit tu macam bagi semangat lah kan kat kita .. yang duit dalam dompet tu tetap ada. tak lah tak de langsung...
    lagi satu , ibu duit ni sebagai galakan untuk kita tak berbelanja boros... hati kita nak je ada duit sikit kat dalam wallet tu :)

    BalasPadam
  8. yess saya stuju dgn Kak Es...jangan percy bulat2...:)

    BalasPadam
  9. terjah... heheheh.. hite me back... http://bexraz.blogspot.com/2011/07/blogger-pilihan-thanz-bro-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  10. edi ada jgk smpan rm1 yg lama tu. agk lama r. tp skrg, rm50 hahha. dah upgrade sikit.. hehhehe =]

    BalasPadam
  11. Saya pun simpan ibu duit, mak ckp jgn biar dompet kosong...to ibu duit saya duit rm10 duit lama tu...dah bertahun saya simpan sejak saya dapat kerja!


    Ini hanya petua sahaja, bukan suruh percaya. Apapun rezeki perlu diusahakan dan ianya ditentukan oleh Tuhan Yang Esa.

    BalasPadam
  12. nana tag kamoo...hihihi
    if sudi join la ye...

    http://nananadya.blogspot.com/2011/07/saye-suke-online-shopping.html

    BalasPadam
  13. org yg selalu dompet kosong mcam zla ni..kena try ni,heheh

    BalasPadam
  14. cepat carikan suami untok ibu duit ni....

    bagi dia beranak!

    BalasPadam
  15. owh qaseh xleh tgk duit .. rasa macam nak membeli je hihi ..

    BalasPadam
  16. Mama pon selalu pesan jangan biarkan wallet kosong tak berisi walaupon sehengget.. :)

    BalasPadam
  17. he..he.. kak liza ada sekeping duit syiling 50 sen dan sekeping duit syiling hongkong 2 dollar. masa kecik dulu ada sekeping syiling seringgit lama tu tapi hilang pulak. dua keping syiling tu siap bertanda, dlm wallet tersorok je..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com