mrs secretary

Khamis, 14 Julai 2011

janganlah ganggu saya

Assalamualaikum...(^ ^)

memiliki handphone memang satu keperluan sekarang... cuba tanya siapa yang takde handphone! budak sekolah tahun satu pun dah pakai handphone tau! 

sumber gambar dari sini
tapi kadang2 ada masanya ia menyusahkan apabila selalu diganggu dengan panggilan yang entah apa2... nak promosi privilage card lah, nak promosi insurans lah... ada yang telefon kata nombor handphone Mas terpilih memenangi voucher penginapanlah dan macam2 lagi!

kalau panggilan itu dibuat sekali takpelah tapi 1 hari sampai berkali2... padahal Mas dah cakap yang Mas tak berminat! tapi tetap jugak call 2 atau 3 kali sehari... call pulak tak kira masa, kadang tu waktu maghrib pun diaorang boleh call! memang betul2 menganggu...

cara terbaik Mas memilih untuk off je handphone pada sebelah siang... malam baru on!

kawan2 pernah alami tak? apa tindakan...

12 ulasan:

  1. ermmmmmm betoi

    mslhye encet ifah slalu tak bunyik hahaha

    BalasPadam
  2. len kali angkat phone, terus ckp "maaf encik ini balai polis dang wangi" :D

    BalasPadam
  3. pernah dpt :-
    -panggilan lucah => xlyn
    -panggilan kad kredit pdhal lngsung xde kad kredit => lynkn je, last2 tipu kata sy student..bengang je dia sbb nk explain byk
    -panggilan dr mamat indon gila => ugut nk report polis
    -panggilan dr mamat indon gak yg katanya sy menang rm10k dr maxis tapi dgr ayam berkokok sebelah dia => lynkn je sbb nk kenakan dia blik, tanya menara maxis kt mn, gagap nk jwb
    -panggilan dr ntah sape nk buat survey => sowi, tak minat..

    BalasPadam
  4. wan penah dapat panggilan dari celcom.menyamar celcom..katanya, nombor wan bertuah..dapat 50000..and dia minta nombor akauan bank.
    wan kata tak ada..dia minta akauan ayah, mak, kawan, kawan..wan kata tak ada..pastu wan cakap, wan simpan duit bawah bantal..dia cakap..bahaya simpan diut bawah bantal..an cakap, tak ape..simpan sekali ngan pistol..nak kena tembak ke?..terus dia letak..bhahahahha

    BalasPadam
  5. my layan kan aje.. tp at the end my ckp kat die nnti my call balik my pikir dlu haha.. saje bg die ckp habes air liuq my dgr je la.. ngeh3

    BalasPadam
  6. erm.. sama la kak, kekadang tensen.. ada jer yg antar sms, tawaran tiket.. itu ini, yg call.. pihak insuran.. bagai2 lah.. nyampah aii

    BalasPadam
  7. khalis layan je berbual..wahahha..

    BalasPadam
  8. pernah gak, tapi takde la banyak2 kali.. kadang tu sampai meluat da dengar dia membebel.. terus kata "lama lagi tak?"..erkkk!

    BalasPadam
  9. Dulu selalu jugak dapat panggilan pelik2..Senang jer MTT buat..Buat buat tak faham bahasa apa dia cakap , mula lah MTT bersuara Kokkunggkappp sawadikappp ! Haaaaaaaaaaaa taw pon terus letak tak kol kol dah ! =.='

    BalasPadam
  10. setiap hari saya dapat msg yang sangat pelik daripada nombor yang pelik.. geram bila dapat msg macam tu

    BalasPadam
  11. owh xde lak panggilan pelik2.. yang nak ngorat tu ade ah haha

    BalasPadam
  12. pernah dapat.. pastu apa yg dia ckp mira balas 'hmmm' jek..

    last2 dia tnya no akaun mira ckp takdak.. dan lupa.. terus letak phone.. dh la baru bgun tidur.. mamai lagi.. mmg nsib la org tu..hehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com