terkini dan sensasi

Sabtu, 16 Julai 2011

janganlah pandang... saya malulah!

Assalamualaikum...(^ ^)

tiba2 teringat kenangan zaman cintan cintun dedulu....


orang bercinta memang akan malu2 kucing dengan pasangannya kan? terutamanya perempuan? nak pakai bedak atau lipstik depan pakwe pun malu, nak makan depan pakwe pun malu jugak... kalau pakwe tenung sikit mulalah malu2 sambil tundukkan kepala!

lucu pulak bila terkenangkan perkara ni... macam malu tak bertempat je! kalau Mas dulu paling malu kalau dia tengok Mas makan... bila dia ajak keluar makan sama2, rasa macam nak tolak je! kalau nak suap makanan dalam mulut tu siap suruh dia pandang tempat lain... malu nak nganga luas2 kat depan dia! 

kat MCD memang tak pernah pergilah... nanti makan burger mesti kena nganga luas2 kan? malu gila nanti kalau dia tengok... hahahahahaha! kelakar pulak rasanya...

tapi bila dah kawin, automatik rasa malu tu hilang sedikit demi sedikit... nak malu apa lagi kan, dia dah sah jadi suami Mas! kalau malu pun sikit2 je... hehehehe!

apa pengalaman bercinta kawan2 yang malu2 gitu! ce cite sikit...

13 ulasan:

  1. haha..semoga kekal bahagia kak mas

    BalasPadam
  2. Teringat masa first date dengan Mista Tunang..Makan kat Mcd,dia beli 2 double cheese burger..MTT punya la malu dan nak control ayu,taknak makan burger tu..Atlast,dia makan 2 bijik sekali ! Haha ^^

    BalasPadam
  3. malu nak pegang tangan jalan sama sama huhu... ;p

    BalasPadam
  4. saye malu bile die tenung saye lame2..
    kalo stakat pkai bedak lipstick sume dpn die xmalu pulak..
    mkn pon selamber je dpn die..
    kehkehkeh

    BalasPadam
  5. mula2 tu malu la kak. bile dah biasa nganga besar mana pun dah tak kisah. haha

    BalasPadam
  6. @BeloG MTT
    hahahahaha..lawaklah!
    tak pasal2 dia kena mkn 2 bijik, nasib baik dia larat!

    BalasPadam
  7. @Cik Ezy
    hehehehe...kiranya cik ezy lagi slumberlah!

    BalasPadam
  8. @Freaky
    mmg betul tu...biasalah baru2 bercinta, malu2 kucinglah!

    BalasPadam
  9. malu nak bertentang mata je.1st time jalan pegang tangan lepas kawen.tu pon malu2 jugak:D

    BalasPadam
  10. hahhak3.. ptot la awek edi suke mkn ayam wlopom g mcD.. ooooooo

    BalasPadam
  11. huhu..saya kalo dengan sapa2 orang yang xbape rapat/kenal pon segan/malu ms makan apatah lagi kalo ini..he2

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com