terkini dan sensasi

Jumaat, 22 Julai 2011

kereta manual atau automatik

Assalamualaikum...(^ ^)

ehsan gambar dari google
seingat Mas masa belajar memandu je Mas memandu kereta manual... bila dah dapat lesen, terus memandu kereta automatik sampailah sekarang! kalau disuruh memandu kereta manual, rasanya tak reti dah... maybe boleh sikit2 tapi di jalan yang takde kereta lainlah... 

ada segelintir orang begitu kan? pandai memandu kereta automatik tapi tak cekap kereta manual dan sebaliknya!  mungkin sebab kaki dah biasa main minyak dan brek je... bila kereta manual terpaksa guna klac!  

macam Mas, bukannya tak boleh langsung memandu kereta manual tapi kurang cekap... Mas memang ada masalah nak guna klac... kalau kat jalan jammed lagilah, mesti enjin mati banyak kali punya!

teringin nak jadi macam orang lain, cekap memandu samada manual atau automatik... kawan2 bagaimana, ada masalah seperti Mas tak? jomlah kongsi sikit...

19 ulasan:

  1. kalau saya, manual pun boleh, auto pun boleh hehe

    BalasPadam
  2. sejak dpt lesen memang x penah bwk manual.. en.hubby suh gak blaja bwk manual tp.. xdpt nk bayang kalu jalan jammed o berbukit..

    BalasPadam
  3. btol tu Mas..bila asyik dok bawak auto, mmg lama2 bawak manual cam baru belajar keta lak:)

    BalasPadam
  4. kak, sy x tau bwk manual n x reti bwk auto. dlm erti kata lain, sy x da lesen n x tau bwk kete lgsg... hehe :)

    BalasPadam
  5. saye reti bwk skuter je kak..
    kehkehkeh..
    manual dh boleh bwk..
    auto lgsg xleh..
    huhuu

    BalasPadam
  6. stakat ni teror lagi la bawak manual sebab kete memang manual, sebab suka manual time racing tapi benci time jalan jam..

    *ayat berbelit2*

    BalasPadam
  7. xde lesen kete..lesen motor je ada.. tp boleh bw kete n preffer yg auto.. penah bw manual, tapi tersengguk2 macam bw lori..

    BalasPadam
  8. sudah tentu auto
    senang tekan dan jalan je

    BalasPadam
  9. SAYA PENGGUNA KETE MANUAL YG TEGAR .. hehehehh x bape suke auto psl lambt pick up lew.. huhuhu minyak pun kuat.. zr jenis suke racing.. so kalau auto tu cm x besh lew plak.. tp dlm kl xle race kan , jem je...

    BalasPadam
  10. MTT lebih prefer manual..Auto nanti lama lama rasa tak sedap dah nak bawak.. Hehe

    Bila bawak auto rasa janggal semacam pulak.. Hikhik ^^

    BalasPadam
  11. i dua2 terror u...ha3..kasik la manual ke auto ke i redah jer...muahahahahaha....kasik lori 6 tayar baru gelabah bewok nak bwk... =D

    BalasPadam
  12. hanya bawa swift auto je.. sebab biasa bawa kete tu je..
    kete lain tak penah bawakk.
    kalu manual memang hancusssss

    BalasPadam
  13. hai..first time masuk blog ni.. best.. hehe

    ok nak komen..emmm aish suka manual..tp so far takde masalah bwk dua2..manual n auto. dah biasa..sbb selalu pjm keta akak la keta ayah la keta pakcik la..haha..so da lali guna dua2..:p

    BalasPadam
  14. salam, oh kalau saya lebih prefer bawak manual..auto pun boleh jugak..:)

    BalasPadam
  15. saya suka manual.. sebab lagi pickup dan seronok

    BalasPadam
  16. TAK RETI DRIVE KETE AUTO...HEHE

    BalasPadam
  17. manual best, hehe.

    tapi auto tak reti sangat, malas nak try. :P

    BalasPadam
  18. hari2 bawa manual tapi sekali-sekala auto. manual lebih pickup..jimat minyak.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com