terkini dan sensasi

Selasa, 5 Julai 2011

pandainya jaga kebersihan

Assalamualaikum...(^ ^)

bukan gigi sendiri... pinjam google
ini bukannya entri nak riak atau puji diri sendiri... tapi kembang kempis jugaklah hidung bila ada orang puji Mas pandai jaga kebersihan! bukannya apa, dia selalu nampak Mas pergi toilet setiap kali nak solat mesti bawa berus gigi... nak buat camne encik, dah memang jadi kebiasaan... setiap kali nak solat dan selepas makan mesti gosok gigi dulu! 

dah lumrah seorang wanita kot, bab kebersihan ni dia teliti sikit... kalau dengan anak2 kebersihanlah yang paling utama bagi Mas! terutamanya bab gosok gigi ni... Mas sanggup tunggu depan pintu bilik air untuk pastikan anak2 Mas gosok gigi waktu pagi dan sebelum tidur... budak2 ni dia suka ngelat sikit bab gosok gigi ni!

pastu sebagai wanita yang dah kahwin ni, jaga kebersihan untuk suamilah kan... balik kerja nanti mesti nak salam cium tangan, nak kiss pipi ke, nak comolot ke! kalau tak gosok gigi tak pasal2 husband terbau petai yang makan kat ofis time lunch tadi... hehehehe

sebagai wanita kebersihan tu mencerminkan keperibadian kita!

16 ulasan:

  1. ^.^ xnampak comolot.. haaa..

    hehe.. yerla, bukan wanita jer kak.. laki pun sama hehe,kebersihan adalah hak milik setiap insan.. tp klo pmpuan xjga kebersihan... hurm... tatau nk ckp cmne rla

    BalasPadam
  2. kebersihan separuh dari iman =)

    BalasPadam
  3. comolot sekali erk??..hehe
    bdw, kite memang wajib menjaga kebersihan gigi kite..:D

    BalasPadam
  4. eh nape comolot di pangkah hahaha..
    nakal juga kak mas ni ;)

    kena bersih baru diri sendiri rasa slesa kan ;)
    confident akan meningkat!

    BalasPadam
  5. @trigyy
    mekasih...mestilah kena bersih!

    BalasPadam
  6. @niena shopping2u
    bagus2 sbb tak nampak...hehehehe

    betul tu...perempuan lelaki sama je, kena pentingkan kebersihan!

    BalasPadam
  7. @mrs redzuan
    betul tu...jika diri bersih, iman kita pun bersih!

    BalasPadam
  8. @Ku Azhar
    dah kawin belum? kalau belum takleh bagitau! heheheheee

    BalasPadam
  9. @^^eKaTiKaH^^
    hehehehe...mestilah, lomantik sikit!
    memang wajib supaya bila senyum nampak cantik..

    BalasPadam
  10. @PinKy MoMMa
    kenalah pangkah...takdelah censored sangat! heehehehee

    betul tu...lagi bersih lagi tinggi confident kita kan?

    BalasPadam
  11. singgah n follow u cni..
    tq sudi singgah umah pink kt..
    slam kenal..

    BalasPadam
  12. ye kak...metoi tu gosok gigi paling penting kalau tak rase cam tak selesa jer...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com