mrs secretary

Rabu, 6 Julai 2011

parking VVIP ke kak?

Assalamualaikum...(^ ^)

entri geram ni sebab tu tak boleh nak wordless...

kereta yang dimaksudkan ialah proton iswara tu..
apa pandangan dan perasaan kawan2 bila tengok orang parking camni... ruang depan dan belakang kereta dia masih luas lagi, tapi dia boleh parking kat tengah2 pulak! rasa nak tolak je kereta dia kan? supaya boleh bagi ruang untuk kita parking jugak! tak taulah apa yang kakak ni fikir masa dia parking tu... maybe dia ingat dia parking kereta di ruangan yang ada tanda VVIP kot? sebab tulah dia tak fikir orang lain pun ada kereta jugak!

sikap segelintir pemandu sebegini sangat menyusahkan dan menjelekkan... dahlah parking kat kawasan pejabat Mas ni terhad, siapa cepat dia dapat! kalau lambat terpaksalah parking kat celah mana2 yang patut ataupun ambil jalan mudah, block je kereta orang lain! tapi kalau kakak ni pandai fikir masa parking tu pastinya ada ruang untuk orang lain kan? 

geram je tengok... rasa nak tulis note dan letak je kat kereta dia tadi... biar dia sedar sikit orang lain pun ada kepentingan dan ada kereta jugak!

23 ulasan:

  1. adeh nie cam pentingkan diri nie

    BalasPadam
  2. Kte pon geram kak kalau org parking mcm 2,
    myusahkn org lain je,

    BalasPadam
  3. tulus je note kak.
    ajar seket.
    geram plak rasa.
    aduhhh..

    BalasPadam
  4. die ingt parking 2 hak milik die kot..
    huhu
    xde sivik pnye org..

    BalasPadam
  5. mmg sesak yg amat kan Mas kawasan tu..huhuh.mmg kena datang awal la pagi2..heheh.nasib zla dapat parking kat basement dulu..kalo x mmg x bergerak ke mana2..sbb once dah kuar, nak dpt parking blk mmg susah.keta pon bleh calar balar..huhuh

    BalasPadam
  6. HUHU..ikutkan hati mmg geram giler kak. Kekadang tu rasa macam "hey, ko ni camne leh lulus dpt lesen ek...sedangkan parking kete tak reti"..hahaha

    BalasPadam
  7. pentingkan diri tu yg payah...menyusah kan semua org...

    BalasPadam
  8. dia orang takde lesen la..atau tak reti parking...heheh sabar ye kak..

    BalasPadam
  9. buat je mcm MR Bean dok buat tu :D

    BalasPadam
  10. hum.. bnda tu dh jdi amalan akak, tu la sikap pemandu yg sepatutnye xlyk dpt lesen.. msa niena kt mindef flu, org yg parking cmni, nasib la... keempat2 tayar tu pncit terus.. tpi jgn lak wt cmtu.. kte bako je hehehe..

    tpi kn, patut klo akak tulis note tu..

    BalasPadam
  11. tulis je note utk dia kak... grrrrrr

    BalasPadam
  12. memang ada jenis yg tak fikir pasal org lain dah..janji dia lepas..
    kat tmpat parking kitorang kat dlm masjid pun sama, padahal dah tulis hanya untuk STAFF sahaja..selalu susahlah kitorang..terpaksa memusing cari parking..sabor je lah..

    BalasPadam
  13. dia ingt abah dia nye lot parking kut

    BalasPadam
  14. kalau kita memang geram giler macam tu..inilah mentaliti sebahagian pemandu kat malaysia, pentingkan diri..lain kali letak je note kat situ..:)

    BalasPadam
  15. org mcm ni la yg lgsg tak pikirkan org lain.....nk hidup senang tapi susahkn org lain!

    BalasPadam
  16. aiyooo memang tensen dapat park macam ni

    BalasPadam
  17. haha alolo ciannye.
    mmg sakit jiwa la kalau ad org park gini.
    lenkli sediakan note n pen dlm kete ade kes mcm ni hadiahkan catatan utk die hehe beringat sket jgn nk pentgkn dr sndiri jek

    BalasPadam
  18. haiyohhhhhhhhhhh geram tau! meh sama2 calarkan keta tu..hehehe

    BalasPadam
  19. tah tah akak tu bkn staff situ..dtg utk meeting je..kdg2 org luar yg slalu buat sengal cemni..hihi~

    BalasPadam
  20. sebenarnye die xpndai nak kuar nnt tu...tu yg die parking jarak jauh2..hahahaha

    BalasPadam
  21. agak2 driver lelaki ke pompuan nih.

    BalasPadam
  22. kak mas..kalau kt ganu kan..slalu terjadi di mydin..grrrr..

    senget2 je parkingnya..dah org lain sempit nak masuk! hampes rasa nak letak hacks atas cermin dia biar pecah huhu

    BalasPadam
  23. macam nie punya parking pun ada...betul2 kejam la..tak pikir org lain nak parking gak..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com