terkini dan sensasi

Selasa, 19 Julai 2011

ramai pemandu gila pagi ni

Assalamualaikum...(^ ^)

syukur kepada Allah SWT, Mas masih bernafas lagi... rasa nyawa hampir melayang tadi akibat sikap pemandu yang cuai dan mementingkan diri sendiri! 

sumber gambar dari google
kejadian berlaku masa Mas dalam perjalanan ke pejabat tadi... boleh pulak sebuah kereta ni memotong dari kiri tanpa memberi signal, dah lah dia memandu dalam keadaan yang laju... nasib baik Mas perasan dan sempat mengelak! kalau tidak tak tahu apa nasib Mas tadi... apabila Mas hon, laju je dia pecut kereta! 

selepas melalui saat2 yang mencemaskan itu ternampak pula kejadian kemalangan di depan mata... sebuah teksi yang dipandu laju melanggar sebuah motorsikal! Mas nampak penunggang motorsikal tu terbaring atas jalanraya... tak tahulah apa nasib dia! Mas tak berani nak berhenti dan tengok... takut fobia nanti! harap2 penunggang motorsikal tu selamat...

kecewalah dengan sikap pemandu yang cuai dan tidak bertimbang rasa ni... memang gila lah mereka ni! membahayakan nyawa orang lain...

9 ulasan:

  1. pagi2 nk pergi kerja tu biasa la msti ada yg drive kelam kabut...

    pernah gak berlaku eksiden dpn mata, kereta langgar moto...xpasai2 kena jadi saksi pulak.. =.=*

    BalasPadam
  2. sangat bahaya kan..
    anum cukup fobia ngan pemandu yg gila macam ini

    harap2 penunggang motosikal akan selamat

    BalasPadam
  3. mmg gitu le rakyat msia nowdays...

    BalasPadam
  4. potong kiri memang melampau dan bahaya. mau x perasan boleh dilanggar

    BalasPadam
  5. kadang-kadang kita dah hati-hati tapi pemandu lain yang selalu bawak masalah.. hurrmm...tu yang buat accident...

    BalasPadam
  6. sama lah kak..sy pn rs jelak tgk pemandu yg mcm dia sorg je nk cpt..mcm dia sorg je ada hal..hurm~~

    BalasPadam
  7. memang kecut perut dibuatnya kalu jadi cam tu..harap2 dijauhkan dr semua malapetaka. anyway SL doakan pemandu motosikal tu selamat.

    BalasPadam
  8. kdg2 kita hati2 tapi org lain pentingkan diri

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com