mrs secretary

Isnin, 25 Julai 2011

sambil tutup mata pun boleh

Assalamualaikum...(^ ^)

terasa diri amat bodoh sekali... benda yang simple pun tak boleh buat! bila dah tau caranya, sambil tutup mata pun boleh buat sebenarnya... rasa menyesal pulak sebab tak cuba cari penyelesaiannya selama ni!

Mas pakai telefon iphone dah hampir 1 tahun... tapi tak tahu camne nak keluarkan simcard dari telefon tu... pernah juga cuba nak buka cover belakang tu, tapi tak boleh! siap search kat google lagi nak tau cara2 nya, tapi takde pun...

hari ini Mas dah tukar simcard kepada prepaid... bila nak masukkan simcardnmulalah gelabah, sebab tak tau nak buka camne! dengan muka tak malunya pergilah kedai handphone minta taukeh kedai tu bukakan... ingat kan FOC, rupanya siap kena charge RM5! padahal punyalah senang... cucuk pakai jarum peniti pun boleh! 

husband Mas punyalah tak puas hati... siap cakap kat taukeh tu, pandai lu cari makan! tapi nak buat camne, salah sendiri... pakai handphone tapi tak tau apa2!

gambar pinjam google
rupanya kat sini je tempat simcard dia... mati2lah Mas ingat kena buka cover belakang tu! padahal cover belakang memang tak boleh buka... nyesalnya tak google cara2 nak buka tempat simcard iphone!

16 ulasan:

  1. heheh..takpelah..skrg dah tau kan..

    BalasPadam
  2. kadang-kadang kite tergelak sndiri ble dh tau bnda tu snang rupanya!
    eee...menyesalnya...he3.

    BalasPadam
  3. melayang 5 ringgit..
    5 ringgit untuk dapat ilmu
    keluarkan simcard.
    heheh

    BalasPadam
  4. mak aihhh..rm5?..mahal gila charge..gila punya tokey!

    BalasPadam
  5. nasib baik saya x pakai iphone.. hehe kalo x taktau jugak

    BalasPadam
  6. Tak pernah pakai iphone..tp kalo dah sampai nak guna peniti utk keluarkan simkad rasanya tak salah kalo mas tak terfikirkan cara tu...sebab selama ni kan kena buka kat belakang tu kan...

    BalasPadam
  7. hihi...kesiannya...xpela...byr rm5 pun berbaloi jgk at least akak dh tahu mcm mana caranya kan =)

    BalasPadam
  8. hehehe comel la kak mas ni :)
    tak pe blajar dari pengalaman kan kak mas..pasni dh terer dah hehe

    BalasPadam
  9. bukak cover pon caj 5hengget..
    huhuuu

    BalasPadam
  10. pengalaman mengajar kita sesuatu yang berharga.. :)

    BalasPadam
  11. akk..
    cara nk tukar icon tu..

    dashboard > design > page element

    pastu akk aplot pic dekat favicon..
    atas sekali..
    icon boleh donlot kat glitter graphic..
    kalo xpham akk gtau tau..
    nt saye buat tuto..

    BalasPadam
  12. hahaha...sama!!..xreti jgak mula nye..puas daa google macam mana nk bukak simkad iphone neh..tp ntah macam mana ntah satu aritu..gatal tangan cucuk ngan peniti kat situ..terus reti nk bukak..hihi..=P <3

    BalasPadam
  13. akak!!
    jom join contest ni..
    saye tag akk..
    wajib buat tau

    http://shuhaida313.blogspot.com/2011/07/contest-loving-couple.html

    BalasPadam
  14. RM5?mak aii..mahal nyer.pasni tokey tu bleh buat bisnes ngan offer servis utk buka tpt simkad jerlah..xsampai 5 saat punya keje, dia bleh charge rm5..huhuh..mmg patut xpuas hati..

    BalasPadam
  15. edi ta taw jgk sbb tak guna iphone.. hhehe

    BalasPadam
  16. hehek .. untunglah ada i phone keh2

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com