terkini dan sensasi

Isnin, 25 Julai 2011

sudah tukar... baru puas hati!

Assalamualaikum...(^ ^)

agaknya Mas ni memang pengguna setia Maxis lah... jadi pelanggan Maxis dari mula pakai handphone sampailah sekarang... nombor telefon pun memang tak pernah tukar sejak dari tahun 2000! memang bertuahlah nombor tu, 11 tahun masih setia dengan pemiliknya... 


masa zaman belajar memang guna prepaid... mana mampu nak pakai line! bila dah kerja, dah banyak duit terus tukar postpaid! mula2 rasa puas hati jugak guna postpaid... bil pun dalam RM100 ke RM150 sebulan... berbaloi kan, sebab pakai 3 nombor! 

tapi lama kelamaan ada je charge tersembunyi dikenakan... pernah sekali tu Mas tak guna internet mobile tapi charge dikenakan sampai ratusan ringgit! masa tu memang Mas dah hilang sedikit kepercayaan pada Maxis... tapi Mas cuba bersabar untuk 3 bulan lagi... ingatkan ada perubahan, tapi tetap sama!

jadi hari ini Mas ambil keputusan muktamad untuk tukar kembali dari postpaid ke prepaid... baru puas hati! boleh jimat RM200 sebulan untuk bil telefon... cuma yang tak puas hatinya pertukaran tersebut dikenakan charge sebanyak RM25 untuk satu nombor... pandai juga Maxis kaut keuntungan kan?

15 ulasan:

  1. hmmm..besela tue...cam sy dlu(dlm thn nie gak la) tetibe aje nom xde line,xble col...bile pg die kata simcard prob(pdhal simcard br)....pastu trus kne caj tuk tukar simcard br..yg sdey seme nom dlm simcard ilang..hhuhu~~~mencik kan...

    BalasPadam
  2. mahal charge dikenakan.. tuka prepaid balik la kak.. huhu

    BalasPadam
  3. @oshin-jamel
    macam2 kan problem postpaid ni kan? nasib baik dah selamat tukar!

    BalasPadam
  4. ye la sis
    ramai yang cakap kalau guna line maxis memang mahal

    BalasPadam
  5. @Freaky
    memang dah tukarlah ni...selamat dah menggunakan prepaid!

    BalasPadam
  6. @sergeant keroro
    betul tu...mmg best! nak pulak sekarang ada hot tiket..

    BalasPadam
  7. @Anum
    mahal kalau kita betul2 guna takpe...ini mahal sebab charge tersembunyi!

    BalasPadam
  8. banyak sangat prosedurnye... huhuhu

    BalasPadam
  9. hidden charge tu yg buat malas nk pakai line tu..ish2

    BalasPadam
  10. @Sunah Sakura
    memang banyak...sebab tu akak cepat2 tukar! pakai prepaid sangat mudah..

    BalasPadam
  11. @Dim Benihana
    betul tu!
    bila dah cuba pakai baru tau kenapa ramai orang tak suka guna line..

    BalasPadam
  12. kak mas..celcom pun kadang2 sama :(
    baru je top up RM30..dah tinggal RM4 je..aihh geramm!

    BalasPadam
  13. betol2..ramai gak dgr mngadu sal hal ni..

    BalasPadam
  14. celcom lagi byk hidden charges. depa tak dpt jawap bila kak liza tanya.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com