terkini dan sensasi

Khamis, 11 Ogos 2011

balik kampung saya lagi tahun ni ye..

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar pinjam google
lagi 2 minggu kita akan menyambut hari raya... sudah pasti si suami dan si isteri dah duduk bincang2 nak balik kampung siapa tahun ni... kalau tahun lepas giliran kampung si isteri pastinya tahun ni suami punya turn pulak kan? ataupun ada isteri yang berkeras hati nak balik kampung dia lagi tahun ni...

masa Mas mula2 kahwin dulu pun macam tu jugak... kalau boleh tiap2 tahun nak raya kat kampung sendiri! alasannya raya pertama mesti nak bermaaf-maafan dengan mak ayah sendiri dulu... masa tu tak fikir pun suami jugak ada mak ayah!

tapi bila mak nasihatkan, dalam rumahtangga ni kena bertolak ansur... jangan pentingkan diri sendiri! untuk lebih adil, kenalah bergilir... tapi Mas beruntung sebab satu negeri dengan husband so kami cuma gilir2 raya pertama di kampung siapa je! 

jadi pada kawan2 yang dah berkahwin tu, janganlah gaduh2 pasal nak balik kampung ni ye... ikut giliran lah, baru lebih adil! masing2 punya mak ayah kan?
 

8 ulasan:

  1. 2la susah kalo kawen ng org negeri laen..
    huhukk..
    msti berebot nk raya kg mane dulu..

    BalasPadam
  2. my hubby belom buat keputusan lagi
    harap2 kg anum la
    hehhe

    BalasPadam
  3. kami mmg selang seli...dan tak boleh nak blk ke 2-2 kg dlm satu masa...sorg timur, sorg selatan :(

    BalasPadam
  4. erm gilir2

    skng ni ikut mak ayah sbb blum kawen lalala

    BalasPadam
  5. hehe deqlis pulak tak sabor2x nak balik kampung hb..sebb klu balik rumah mak deqlis biasa tiap2x bulan ada balik..rumah mak pun dekat je...klu nk rasa suasana blk kg, mesti laa blk kg hb nun kat perlis...

    BalasPadam
  6. hehe satu kampung beshla.bakal suami my kl my johor camne lah nti gaknye isk

    BalasPadam
  7. Waalaikumsalam ...

    i suke cz nw tiap2 thn sure en somi akan raya kt kg kite di ganu , cz en somi xdak mak ayah dh ...

    tp time nk balik kl akan lalu muaazam ke segamat johor (kg dia plak)

    BalasPadam
  8. hehhehe.. tak kawen lagi.. hrp isteri edi nnti boleh tolak ansur..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com