mrs secretary

Khamis, 4 Ogos 2011

berita gembira... rezeki Ramadhan!

Assalamualaikum...(^ ^)

tuhan saja yang tahu betapa gembiranya Mas sekarang... berkat kesabaran hampir setahun akhirnya jadi kenyataan! inilah yang dikatakan rezeki di bulan Ramadhan yang mulia dan penuh berkat...

sumber gambar dari google
Mas story sikit ye...
Ramadhan 2010 husband Mas ditukarkan 24 jam dari Balai Bomba Cyberjaya ke Balai Bomba Sungai Besar akibat hasad dengki seseorang! masa tu kami dah pindah ke rumah sendiri di Salak Tinggi... jadi husband terpaksa berulang alik dari Salak Tinggi ke Sungai Besar! perjalanan memakan masa 3 jam dan kos perbelanjaan memang meningkat! kos servis motor lagi... biasalah perjalanan jauh!

jadi memang kami sentiasa tak cukup belanja... hinggakan sampai satu masa husband nak berhenti kerja je! memang dia dah putus asa masa tu... dah berapa kali merayu mohon ditukarkan ke balai yang lebih berhampiran dengan rumah tapi tetap tidak dilayan! memang sedihlah...

tapi Mas beri semangat pada husband suruh bersabar... mungkin ada rezeki tu nanti! berkat kesabaran, hari ini dapat keputusan yang pertukaran dia diluluskan! masih ada lagi rezeki husband untuk berkhidmat sebagai Pegawai Bomba... 

Isnin ni husband mula bertugas di Balai Bomba Sepang... 

12 ulasan:

  1. laaa....haritu dok sungai besar ke??? hahaha....saye pon orang SB gak...

    singgah2 la sini ye :)

    BalasPadam
  2. 3 jam perjalanan ye mas? boleh tahan jauh tu...huhu

    alhamdulillah la kan, dah dpt balai berdekatan ni...

    BalasPadam
  3. Oh..?

    Isteri pegawai bomba la ni...?

    BalasPadam
  4. Allhamdulillah... tumpang gembira... mmg stp y berlaku ada rahmatnya kan....

    BalasPadam
  5. alhamdulillah kak mas.syukur kan..

    BalasPadam
  6. alhamdulillah. berkat kesabaran pasti ada ganjarannya..

    BalasPadam
  7. Allah uji bukan tanpe sebab

    alhamdulillah kak

    BalasPadam
  8. yeay..lg dekat dengan rumah...sbr itu berkat kan mas..ditambah doa dan tawakla :)

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah ye Mas..rezeki sempena bln yg mulia ini. selamat bertugas ditempat baru buat suami Mas..

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah ye Mas..rezeki sempena bln yg mulia ini. selamat bertugas ditempat baru buat suami Mas..

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah ye Mas..rezeki sempena bln yg mulia ini. selamat bertugas ditempat baru buat suami Mas..

    BalasPadam
  12. alhamdulillah..berkat kesabaran dan berkat bulan ramadhan nie

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com