terkini dan sensasi

Sabtu, 6 Ogos 2011

best ke pergi bazar Ramadhan?

Assalamualaikum...(^ ^)

ada yang best dan ada yang tak bestnya... 

gambar dari google
bagi Mas apa yang best kat bazar Ramadhan ialah pelbagai jenis juadah yang susah nak jumpa pada bulan2 lain... biasanya juadah sebeginilah yang Mas cari2! selain daripada itu Mas suka tengok juadah pelbagai jenis kuih muih tradisional yang menarik hati! maklumlah orang kampung kan?

selain tu Mas suka tengok pelbagai gelagat peniaga yang cuba menarik minat pembeli... mereka punya cara tersendiri untuk memikat hati pelanggan! kelakar pulak rasanya bila dengar...

di sebalik keseronokan tu, ada juga perkara yang tak best! sudah pastinya sikap peniaga yang menjual juadah dengan harga yang agak mahal... contohnya air tebu! kalau tahun2 sudah satu jug dijual dengan harga RM3 je... tapi tahun ni dah naik ke RM4! 

tapi apa keadaan sekali pun terpulang pada kita sendiri... pandai2lah rancang perbelanjaan kita!

9 ulasan:

  1. nak untung cepat.isk2. saya g pasar ramadhan cari makanan untuk saya makan sorang je. tak bazir.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  2. btl tu mas... harga kat param skang dh semakin mahal...

    BalasPadam
  3. pandai mereka mbil peluang..tapi agak agak la kan..hmmm..

    BalasPadam
  4. masih belum menjejakkan kaki ke bazar Ramadhan...
    [^_^]

    BalasPadam
  5. mahalnya air tebu rm4.. =_=

    BalasPadam
  6. tahun ni x dpt pegi bazar..sob2...tapi org ckp mahal2 ye..sume pakat naik harga ke..huhuu

    BalasPadam
  7. btol tu. sume dah mhal.. sakit ati jgk kdang2 beli..

    tp kan. edi tgok bdk2 b'gaduh kt bazar.. hehhe

    BalasPadam
  8. isshhh..aku beli semlm lg mahal tau..rm5 1 jag..perghhhh mmg cekik darah tul!!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com