terkini dan sensasi

Isnin, 15 Ogos 2011

bonus dah masuk, belanja berhemah ye!

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar pinjam sini
wah! senyum lebar nampaknya kawan2 yang kerja gomen tu... mentang2lah bonus dah masuk! awal-awal pagi lagi dah buat lawatan ke mesin ATM berhampiran... sama jugaklah dengan yang menulis ni... heheheeee! pukul 7.30 dah terpacak kat depan mesin ATM, awal pagi senang sikit tak ramai orang...

tapi janganlah belanja sakan sangat ye kawan2, ingat untuk simpan sikit bagi kegunaan selepas raya... takdelah nanti bila habis raya terpaksa makan maggi je sebab duit dah habis! belanja dengan penuh berhemah, beli apa yang perlu sahaja... memanglah keinginan nak beli macam2 tu ada, tapi kena tengok jugak kemampuan kita kan?

tak kiralah kita dapat bonus banyak ke, sikit ke... yang penting kita tahu nak rancang perbelanjaan itu ke arah yang lebih berfaedah kan? 

tengah buat kira-kira nak beli apa dulu... yang penting tukar duit raya dulu! heheheeee

20 ulasan:

  1. bestnya
    kami dapat lambat skit sis

    BalasPadam
  2. kakakkkkk belanja ciklat sebungkus :)

    BalasPadam
  3. bestkan..harap2 sumer yg dapat ni pandai berjimat smpai sesudah raya...heheee

    BalasPadam
  4. keje gomen boleh laaaa

    yg swasta ni menganga je laaaa uwwaaaaa

    BalasPadam
  5. @Anum
    takpe...lambat dapat, lambat sikit habisnya!

    BalasPadam
  6. @PinKy MoMMa
    datanglah beraya kat umah akak, nanti akak bagi berbungkus ciklatnya!

    BalasPadam
  7. @❤ inscollection ®
    betul tu... nanti lepas semuanya pakat2 puasa sebab duit dah habis!

    BalasPadam
  8. @mynameismy
    alalalala...jgnlah sedih my!
    insyallah, ada rezeki nanti tu..

    BalasPadam
  9. a'ah memang dah masuk pon..tp kena listkan apa yg patut didahulukan..

    BalasPadam
  10. akak..untungla gomen.. belanja tudung selai..hehe

    BalasPadam
  11. Kakkkk !PM address nak raya rumah akk.. Dapat duit raya kankankan? Hikhik ^^

    BalasPadam
  12. nak duit raya gak dari kak maaaaaaaaaaaaaassssssssss!!!

    BalasPadam
  13. akaaaaaakkk.. nak duit laya ...:p..

    *tetiba buat sora gedik.*.HAHAHA

    BalasPadam
  14. fuh.. nasib tak join pepagi kat mesin ATM sebab orang lain terus masuk account, ai antara yang tak dapat tapi ai dapat cek.. hikhikhik...

    BalasPadam
  15. wah, nk g braya umah kak mas la. hehhehe

    BalasPadam
  16. setakat ni tak ada lg duit nak ditukarkan sebagai duit raya...huhu

    by the time duit ada, rasanya bank pun dah tutup offer tukar duit

    maka bagi sajalah duit mana yg ada...berlipat-lipat...berselotip...

    terima je lah bebudak ye...hihi

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com