terkini dan sensasi

Selasa, 9 Ogos 2011

dah makan, bayar jelah!

Assalamualaikum...(^ ^)

hari ni tiba2 teringin nak makan tosei dan roti nan... terus ajak husband buka puasa kat kedai mamak! kedai mamak yang jadi pilihan Mas ialah di Kota Seriemas, Nilai... tosei dan roti nan kat situ memang superb!

gambar dari google
tapi biasalah bila makan kat kedai mamak ni harga dia boleh tahanlah mahal jugak... tapi dah teringin punya pasal sanggup je, sebab tosei dan roti nan dia tidak mengecewakan... sedap hingga menjilat jari!

cuma masa makan kat situ pelik dengan satu family ni... maybe mereka tak pernah makan kat kedai mamak kot! mereka tak puas hati dengan harga yang dikenakan... siap complain lagi, macam nak gaduh je dengan mamak tu... 

mereka tak puas hati sebab bayaran yang dikenakan mahal, padahal mereka cuma 4 orang! tapi bagi Mas berbaloilah harga yang dikenakan kepada mereka... memanglah makan 4 orang tapi setiap seorang lauknya penuh pinggan, pastu air buah gelas besar! jadi dah makan, bayar jelah kan?

kalau tak nak bayar mahal2, makan kat rumah je...

16 ulasan:

  1. alasan je 2 xnk bayo..
    mkn byk hrge pon byk..
    hihikk

    BalasPadam
  2. dompet tertinggal agaknye dorang tu keh3

    BalasPadam
  3. jauh lak akak pgi

    best ke

    lme tk mkn

    BalasPadam
  4. @Ezy Chiaki
    agaknya kot... kalau tak nak bayo mahal, makanlah ala kadar je!

    BalasPadam
  5. @Iffah Afeefah
    kat situ je tekak akak boleh terima.. memang best!!

    BalasPadam
  6. bab2 makan ni kite xleh kedekut kan.. sbb jadi darah daging kita.. so kenalah ikhlas...

    taknak byr mahal buat pe makan situ..-.-'

    BalasPadam
  7. @mynameismy
    betul tu...bayar jelah kan!
    maybe diaorg tak pernah makan kat mamak kot?

    BalasPadam
  8. my peberet... tosei..
    sedap nmpk tosei tu... garing hingga boleh digulung.... memang superb...

    BalasPadam
  9. @Green Apple
    kita pun sama!
    memang superb tosei kat situ, makan 1 pasti nak lagi 1..

    BalasPadam
  10. amboi..nk mkn sedap2..bayo xmo..

    BalasPadam
  11. keh keh keh..

    ptot akk sound je diorang tu.. hehe. tak yah la. gro je.. nnti jadi kes plk..

    hrap satu mse nnti, diorang jd peniaga... baru taw susah sng b'niaga

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com