mrs secretary

Ahad, 7 Ogos 2011

dah shopping raya ke?

Assalamualaikum...(^ ^)

masuk hari ni dah 7 hari kita berpuasa... 

gambar pinjam google
tapi walaupun baru seminggu Ramadhan menjelma, jualan2 untuk persiapan menyambut lebaran telah bermula... bagi mereka yang tidak suka bersesak2 di saat akhir, minggu pertama puasa mereka sudah mula membeli persiapan untuk berhari raya! namun begitu ada juga yang memilih minggu ke-2 dan minggu ke-3 puasa untuk membeli-belah...

tak kurang juga ada yang memilih minggu terakhir untuk membeli belah... dan ada juga yang lebih suka shopping di malam raya...  kerana bagi mereka waktu tu barang2 jualan dijual dengan harga yang lebih murah!

tapi bagi Mas pula lebih suka buat persiapan awal... kerana bagi Mas persiapan awal tu membolehkan Mas merancang perbelanjaan yang lebih teratur... lagi pun ketika itu keadaan masih belum sesak lagi... lebih selesa nak pilih baju atau kasut yang bersesuaian! cuma kadang kala ia bergantung juga kepada kedudukan kewangan kan?

kawan2 pula macam mana... minggu bila lebih suka shopping raya! kongsilah sikit...

14 ulasan:

  1. wah bestla

    takde duit pulak g lwt2 kn

    BalasPadam
  2. tahun lepas tak ada baju raya.
    tak sempat nak beli pon.
    tahun nie tak tahu la macam mana.

    BalasPadam
  3. best nye shopping... :D
    baju raya nina xbli lgi... tggu malam raya ni :D hehe

    BalasPadam
  4. Ho-ho-ho..
    Rasanya awal lagi kot kak mas...

    Musicbrilliant.com

    BalasPadam
  5. awal ke saat2 akhir saye sume boleh..
    jnji sopink.. ehehe

    BalasPadam
  6. sy kalo raya suka shopping masa hari weekday... senang nak parking, senang nak pilih baju... tak sesak...

    BalasPadam
  7. naz suka shopping tengah bulan puasa masa tu dah boleh tawar menawar :)

    BalasPadam
  8. masih x shoping raya lagi kak.. hurmm

    BalasPadam
  9. td baru g tgok selipar. sbb edi ada selipar jepon je skrg.. huhu.. tp blom beli ag ni.. ta bnyk pilihan [padahal cerewet]

    BalasPadam
  10. Kadang2 malam raya baru shopping last minute......

    BalasPadam
  11. huh..xbeli pn..
    baju raya pn xsiap lg..
    yg pasti kena raya kat hospital thn ni..huhu.

    kak mas, jom join GA sempena 31 Ogos.

    http://sofealang.blogspot.com/2011/08/ga-sempena-31-ogos.html

    suka flag kat atas tu..thn ni xberkesemptan nk kibarkan.

    BalasPadam
  12. nak pilih minggu akhir.. ,
    nanti barang murah..

    BalasPadam
  13. tunggu lg 2-3 hari nk raya baru nk shopping :)

    BalasPadam
  14. sesiapa yg ada anak2 ni baik la buat persiapan awal..yer la kalau last minute ni..yg kite berkenan nnt tak de size pulak kan..

    tak suka juga bersesak2 ni kak mas huhu..rimas!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com