terkini dan sensasi

Jumaat, 12 Ogos 2011

first time nak makan bubur lambuk... sedap ke?

Assalamualaikum...(^ ^)

BUBUR LAMBUK... satu2nya juadah istimewa apabila tiba bulan Ramadhan! especially bubur lambuk Kampung Baru, yang dikatakan sangat special dan sedap... ramai orang sanggup beratur untuk dapatkannya kan?

bubur lambuk yang Mas dapat tadi
hari ini ada agihan bubur lambuk di pejabat Mas... mulanya Mas malas jugak nak turun pergi ambil! tapi dek kerana aroma bubur lambuk yang menusuk kalbu tu, Mas turun jugak pergi ambil! lagipun nak ambil untuk boss sekali... 

jadi iftar hari ni first time Mas nak makan bubur lambuk... tak tahulah macam mana rasanya, sebab sepanjang 32 tahun hidup memang tak pernah makan pun! walaupun ramai yang kata sedap, tapi Mas tak teringin langsung nak makan! tiba2 pulak hari ni teringin nak cuba...

husband Mas memang penggemar setia bubur lambuk, siap suruh Mas belajar buat lagi!

19 ulasan:

  1. sedap tpi muak kalau makan bnyk

    BalasPadam
  2. sdap sgt2!!!


    CR kalau bukak pose, mkn bubur lambuk *kdg2*

    Sdap sgt!

    tapi, skunk dah tak boleh sbb mak lang dh berhenti kerja. Selalunya mak aong yg beli kat semban bwk rumah and bagi kat CR dan wan.

    =(

    BalasPadam
  3. sedap tu mas... sy pun br 2 thn makan bubur lambuk.... tp bubur lambuk setiap tpt lain2 resipinya... selamat berbuka, jgn tak try bubur tu... :-)

    BalasPadam
  4. @Iffah Afeefah
    ye ke? kena rasa sikit dululah, takut muak lak nanti..

    BalasPadam
  5. zaty tk penah mkn bbur lambuk ni .. asal tgk ja ..dah mual...adoii..

    BalasPadam
  6. @Clara
    wah...sedap ye! nak try sikitlah ni..

    BalasPadam
  7. @Pn. Sheila
    hehehehe...sat lagi saya akan try kak!

    BalasPadam
  8. @☀ Izzaty Hedry☀
    akak pun sama, tapi ntah kenapa tiba2 hari ni nak cuba makan!

    BalasPadam
  9. kena belajar buat la cmtu kak mas.heeee

    BalasPadam
  10. bubur lambuk memang sedap..saya memang tak boleh tolak kalau ada bubur lambuk ni..

    BalasPadam
  11. Bubur lambuk memang best kalau kena cmapuran bahannya. tapi..kalau nak buat agak leceh dan banyak ramuannya yg nak kena beli..

    BalasPadam
  12. heheh... ada isi pe tu akk ..;P...

    BalasPadam
  13. @☀ Izzaty Hedry☀
    hehehehe...takdelah zaty!
    teringin ngengada je tu... :P

    BalasPadam
  14. Hukhuk..bulan posa ni tak mkn lg pon bubur lambuk...nnt blk umah cri la..:)

    BalasPadam
  15. bia btol kak mas tak mkn bubur lmbok.. huhu.. pelik ni..

    BalasPadam
  16. @trigyy
    betul edie! memang tak pernah makan.. ni pun belum makan lagi yg dapat tadi! macam tak sanggup je nak makan... heheheeee

    BalasPadam
  17. sedap2..=)..selalu ari last puasa esok nak raya mesti buat bubur lambuk! hee sebab senang sume mesti kekenyangan

    BalasPadam
  18. ta pernah rasa lagi bubur lambuk T_T

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com