terkini dan sensasi

Rabu, 17 Ogos 2011

masa untuk menghantar kad raya

Assalamualaikum...(^ ^)

dah lama sebenarnya Mas tak tulis dan hantar kad raya pada kawan2... biasalah asyik hantar ucapan hari raya melalui sms je! tapi tiba2 tahun ni tergerak hati nak kirim kad raya kepada kawan2...


jadi hari ni Mas dah mulakan projek menghantar kad raya... terasa seronok pula bila dapat tulis kad raya! teringat masa zaman2 belajar dulu, wajib hantar kad raya pada kawan2... pastu bila dapat balasan, siap gantung lagi kad raya tu bila tiba hari raya! dan sampai sekarang Mas masih simpan kad2 tersebut... ada sentimental value semuanya tu!

apa yang Mas lihat, kad raya dah semakin dilupakan sekarang... sebab masa beli kad raya ni semalam, Mas tengok kad2 raya yang dijual tidak banyak seperti dulu2... dah takde kad raya yang besar2 dan kad raya yang ada muzik tu! susah nak cari dah sekarang...

jadi walaupun zaman semakin canggih, tradisi turun temurun jangan kita lupakan...

nak sambung tulis kad raya... kalau kawan2 nak kad, sila PM alamat di inbox FB Mas ok!

12 ulasan:

  1. Ha'ah kan..semakin di telan masa..tradisi kad raya tu org dah tak buat.. Rindu juga zaman berbalas kad raya..

    BalasPadam
  2. hehehhe
    lama x terima kad raya

    BalasPadam
  3. kita memang lebih suka tulis kad raya..dari sms dan maya2 ni..

    BalasPadam
  4. best nye dpt kad raya :)

    a'ah
    skang ni nk cari kad raya camtu susah kn akak..

    BalasPadam
  5. nk jgak!!..hihi..nnti saya pm alamat kat fb akak ek..=)

    BalasPadam
  6. Terima kasih atas komen saudari.

    saya Nak juga kad raya.^^

    BalasPadam
  7. hahaha dh tentu la.. tu kan gambar fahrin ahmad hehe

    BalasPadam
  8. edi dh tak perlu PM alamt kn.. hehhe..

    BalasPadam
  9. beshnya dpt kad raya..skang ni sya lgsung x dpt..klu x dlu berpuluh2 dpt..then gantung2 kat dinding rumah.. huhu..rindu saat2 tu

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com