terkini dan sensasi

Isnin, 22 Ogos 2011

mood RAYA... mood kerja sudah ke laut!

Assalamualaikum...(^ ^)

campur hari ni lagi 4 hari je Mas akan menjalankan tugas di pejabat... start hari Jumaat, Mas dah mula cuti raya sehingga 5hb! cuti sakan ko... 

saat ni mood kerja jangan cakaplah, memang dah ke laut china selatan dah! nak pulak tengok deko2 raya yang meriah gitu! dengan ketupat2 tiruan yang bergantungan dan lampu lip lap yang berwarna warni... memang membangkitkan mood RAYA sungguh!

radio pulak tak henti2 memutarkan lagu raya... lagilah! terus terbayang kampung halaman, lemang, rendang, nasi impit dan macam2 lagilah! hahahahaaaa... memang tak menahanlah Mas ni!


kat bilik Mas pun tak ketinggalan gantung ketupat... tapi 2 ketul jelah, itupun orang yang sedekah! nak buat sendiri tak pandai... bila tengok ketupat tu lagilah mood raya membuak2! hahahahaaaa...

kawan2 bila start cuti raya?

18 ulasan:

  1. eeee... beshnyer cuti sakan.. ida cuti start 29.. naik balik 2hb.. nak save cuti kawen punya pasal.. huhuhu.. :)

    BalasPadam
  2. ai tak start cuti sebab ari ari pun cuti hahaha..tapi start balik ari rabu ni wohoooo..

    slmt ari raya kak mas :)

    BalasPadam
  3. MTT last day kerja pon hari Sabtu (half day) ahad lepas sahur terus bali ke Peneng ! :)

    BalasPadam
  4. hehe banyak sangat saiko raya tu kak. kat redio lagi, tv lagi, pejabat lagi :D

    BalasPadam
  5. cuti raya? hurm...sabtu ni pon masih bekerja....cuti dh abes, so nak ambil unpaid ni kena lah berkira2 kan. ikutkan hati...hari isnin pon nak kerja lagi....

    BalasPadam
  6. ketupat tu pun tak sabar nak sambut raya dgn kita kan..ehehehe :))
    happy holiday then!!

    BalasPadam
  7. happy raya day...sis keja mana....
    meriah betul tempat sis

    BalasPadam
  8. kalo ikut hati lps sek last jumaat nak je balik trus..hb la plak tak lulus cuti lagi huwaaaaa..

    BalasPadam
  9. meriah2!
    hehee.. mmg dh terase sgt nk raya ni..

    mekaseh kak mas bg kad raya!

    http://lemonribena.blogspot.com/2011/08/yea-dapat-kad-raya.html

    =)

    BalasPadam
  10. boleh la buat bilik terbuka nanti.heheh..

    meriahnya bilik kak mas.
    selamat hari raya.

    tak tahu la kak, wan ada kak hostel lagi ni.tak balik rumah lagi..
    thanks.

    BalasPadam
  11. hihi..sama laa..ni mood nk blaja pon daa kemana ntah..esaimen pon tunggang langgang!..kepala ni daa ingt umah je..tp pk kn ade test..gagah kn jgak laa..=)

    BalasPadam
  12. Raya ke berapa Mas blk Temerloh? manalah tau terserempak kat pekan sari atau kat bandar ke..akak balik raya pertama hingga ke tiga kot..

    BalasPadam
  13. ini ke meja kak mas? wah, dh mcm rumah sndiri.. hehhe..


    btw, slipar kita sama. hitam + oren.. hahhaha


    so, selamat hari raya. keje tu, lpas raya boleh buat.. hakahahak3

    BalasPadam
  14. haha... lam office nina xletak pape pn.. em... pas raya ni jgn lupa letak balang tau :)

    BalasPadam
  15. amboi siap berketupat bilik akak! :)
    salam Ramadan, salam lebaran, salam perkenalan :)

    BalasPadam
  16. samalah .. malas dah ase nak kje ni

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com