terkini dan sensasi

Isnin, 8 Ogos 2011

'perginya' Liana Afiera Malik

Assalamualaikum...(^ ^)

bagi para peminat novel pasti kenal siapa itu Liana Afiera Malik... novelnya Bukan Puteri Lindungan Bulan menjadi novel yang paling laris dan tampil sebagai novel paling tebal di Malaysia! Mas pernah baca novel tu... memang memakan masa hampir 2 minggu untuk membacanya!

cuma sejak kebelakangan ni beliau semakin menyepi dari menulis... akhirnya kesepian itu terbongkar apabila hari ini Mas dikejutkan dengan berita bahawa beliau telah meninggal dunia pada 31 Julai lalu ketika berumur 38 tahun kerana masalah kesihatan... pemergian beliau ini pasti dirasai oleh para peminat novel beliau!

Al-Fatihah kepada arwah Liana Afiera Malik... semoga beliau tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman... amin!

sumber dari Berita Harian

gambar pinjam dari sini

22 ulasan:

  1. haaaa...??? Innalillah...saya suka baca novel beliau...

    BalasPadam
  2. Al Fatihah...

    uncle pernah kenal beliau dulu...

    BalasPadam
  3. al-fatihah smoga rohnya tenang di sana..

    peminat novel pasti merindui karya2 beliau..

    BalasPadam
  4. Al-Fatihah..
    Dlu, msa remaja suka la jugak baca novel..
    La ni, dh bertukar arah..

    BalasPadam
  5. haa?..siyes ke?..innalillah..semoga roh beliau tenang disana..

    BalasPadam
  6. anum ada satu novel arwah
    al-fatihah buat arwah

    BalasPadam
  7. ye ke? Al fatihah..suka baca novel arwah..memang best..

    BalasPadam
  8. al-fatihah..

    tak sangka dia dh pergi.. minat st novel beliau yg mengisahkan pasangan kembar tu, YOYO..siap ada koleksi lg..

    BalasPadam
  9. innalillah..novel pertama yg sy bc ms skolah dlu mmg hasil penulisan beliau..sgt best! smoga beliau ditemptkan di kalangan org2 yg beriman..amin~

    BalasPadam
  10. al fatihah..

    saya tak pernah baca novel beliau.
    semoga rohnya dicucuri rahmat.

    BalasPadam
  11. Al-fatihah~

    tak pasti My pernah bace ke tak novel dia hurm...

    sehari sebelum Ramadhan kan?

    takziah buat keluarga arwah

    BalasPadam
  12. Al-Fatihah....sy suka baca novel2 arwah...ada "jiwa" .... semoga rohnya tenang disana.....

    BalasPadam
  13. Al-fatihah.. Khalis baca bukan puteri lindungan bulan 1 malam je.. esok final exam.. perghh.,.ingat lagi betapa berptarnya cerita dia..

    BalasPadam
  14. Innalillah...
    ye ker..huhuhu..
    Al-fatihah...

    kesian kakak sy xdpt bc novel beliau dah..

    BalasPadam
  15. akk btol2 mnat dia ni. smpi taw p'kmbgn dia..

    btw, al-Fatihah

    BalasPadam
  16. al-fatihah utk beliau.. Aq mencintai karya2 beliau seperti Bukan Puteri Lindungan Bulan dan Kompilasi YoYo sejak aq dr tingkatan 1 lg.. Sebak rasanya bila difikirkan bahawa tiada lg karya2 baru beliau utk ditatap.. Semoga roh nya di tempat kan dikalangan org2 beriman.. Amin ya rabbal al amin..

    BalasPadam
  17. Alfatihah buat arwah. sayang sekali arwah baru saja memulakan novel terbaru beliau... pemergiaannya meninggalkan 3 zuriat yg masih kecil. semoga rohnya dicucuri rahmat n semoga anak2 n keluarga tabah menghadapi pemergian beliau...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ras sedih sgt bla dpt tau beliau dah x da.. sy mmg minat betul dgn novel beliau, kebanyakan novel beliau mmg ada dlm koleksi saya.. last novel beliau ialah BUKAN PUTERI LINDUNGAN BULAN...AL- FATIHAH...

      Padam
  18. ade sape2 yg nak jual koleksi novel beliau blh emel sy yer....sgt lame mencari tp blum ketemu.....chanieniey_yaniey@yahoo.com

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com