mrs secretary

Jumaat, 19 Ogos 2011

pon.. pon.. TEPI, kereta besar nak lalu!

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar sekadar hiasan, bukan gambar sebenar... pinjam sini
bila berjalan di bazar ni macam2 gelagat manusia yang kita tengok... tapi hari ni Mas memang geram sikit dengan sikap seorang pemandu kereta ni! bukan setakat Mas je yang geram, ramai lagi pengunjung bazar Ramadhan tu meluat dengan sikap dia...

masa tu memang tengah ramai orang berjalan di bazar sambil memilih2 juadah, sama jugak dengan Mas... masa tengah asyik membeli tiba2 dikejutkan dengan bunyi hon kereta! bila toleh ke belakang Mas lihat sebuah kereta selamba je masuk ke bazar tu... 

bayangkanlah kawan2, dahlah masa tu ramai orang... tak pasal2 semua orang yang tengah berjalan tu terpaksa bagi laluan dekat dia... kalau ada yang tak beri laluan dia akan bunyikan hon! memang sangat menjengkelkan sikap dia... apa dia ingat dia seorang je yang ada kereta besar! 

pastu tak hormat langsung dekat orang yang nak membeli juadah berbuka... memang pentingkan diri sendiri!

11 ulasan:

  1. perghh.. sgt kurg ajaq disitu.. huhuhu

    BalasPadam
  2. dasatnye

    ritu de stu kete

    t[i die nk niaga

    bwk slow jela

    takde la pin2

    BalasPadam
  3. banyak langsi ini orang kena diri sendiri baru tahu

    BalasPadam
  4. ntahla..memang ada mentaliti org yang cam kuno..tu yg derang buat cenggini

    BalasPadam
  5. pantas untuk digelar org penting diri. i bet he feels he's the one and only dare to do that..hmmmm..

    selamat menjalani ibadah puasa sis mas :))

    BalasPadam
  6. kak mas sebenarnya kan senario ni slalu gak terjadi kat pasaraya..kalau boleh nak park kete depan pintu besar hahaha...

    sabar je laaa..macam macam manusia ni..kita yang ada baby pun sanggup jalan jauh..pheww~

    BalasPadam
  7. dasat2..

    kak.. selamat pagi :)
    tak gi jejalan ke weekend ni :)

    BalasPadam
  8. kalau wani, ambik batu...baling dan lari...haha

    BalasPadam
  9. patutnya mana boleh masuk lorong bazar kan! kadang ada anggota RELA yg jaga dan kdg2 ada yg tak jaga. bila tak jaga,,,itu yg kereta masuk sesuka hati tu.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com