mrs secretary

Isnin, 8 Ogos 2011

rajin update, banyak income?

Assalamualaikum...(^ ^)

rajinnya update blog Mas... mesti banyak dapat income kan? (persoalan dari seorang sahabat)


setakat update 3-4 entri sehari macam Mas ni manalah nak dapat income yang banyak... income tu bukan bergantung pada update sahaja! kadang-kadang blogger yang update 1 entri sehari pun boleh jana pendapatan ribu raban sebulan! semua tu bergantung pada bagaimana cara blogger tu jana pendapatan untuk blognya!

Mas nak cakap lebih pun bukannya pandai sangat... nanti salah fakta pulak kan? mungkin dengan cara menyewakan iklan di blog dan mendapat trafik yang tinggi setiap bulan blogger tu boleh jana pendapatan yang banyak dari blognya... mungkin kot? 

Mas cakap dengan sahabat tu... Mas tulis blog bukan untuk dapatkan income tapi untuk kepuasan dan berkongsi pendapat serta kisah dan teladan dengan pembaca! kalau boleh jana income tu bagi Mas ianya satu bonus untuk blogger tu atas usahanya tanpa kenal erti jemu...

bilalah nak dapat duit dari blog ni.... (mengharap jugak tu!) heheheheee...

9 ulasan:

  1. heheh... betullah yg penting puas menulis..

    tp kalau dpt duit... tak tolak... hehe

    BalasPadam
  2. eeeekkkk....saya pun berharap tapi tak pernah berhenti berharap...(alunan lagu shiela on 7 berkumandang)

    BalasPadam
  3. sama la kita sis
    anum pun berblog bkn untuk dapatkan income
    hehehhe
    malah x pernah pun dapat

    BalasPadam
  4. betol tu kak..income sekadar bonus untuk kita..

    selamat berpuasa ;)
    dah masak ke blom nie?.
    heheh

    BalasPadam
  5. org yg update sekali sehari tp trafik kencang, maybe seo dia da ckup power..huhu..seo mmg penting..

    takpe..lama2 t ada rezeki blogging tu..:)

    BalasPadam
  6. qaseh update sekali sehari je sis.. hehe kalau rezeki tu ada , tetap ada .. yg penting jgn terkejar2 sgt nanti cepat lelah

    BalasPadam
  7. bukan itu yg kucari kak mas :)
    skadar mengisi masa lapang dan minat utk berblog kan..

    kalau duit tu..kira bonus!
    terlalu mengejar pun nnt kita yg stress..baik la eppy and enjoy je hehe

    BalasPadam
  8. tu la, sape yg xnak duit kan?bila baca blogger dpt duit, terasa nak merasa duit free gak..tp xpernah dapat..bila nak merasa pun xtaw..

    BalasPadam
  9. @PinKy MoMMa

    sokong mama pink..

    edi pom xda la update blog stiap ari. klu stiap ari pom, satu hari 1 jer. income ta prnah dpat pom ag. kah kah kah

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com