terkini dan sensasi

Jumaat, 12 Ogos 2011

saya dan awak [11]

Assalamualaikum...(^ ^)

saya : awak, macam mana dengan cuti raya tahun ni... dapat tak?

awak : tak pasti lagi... saya kan baru tukar balai! minggu depan baru tau keputusannya...

saya : hurm... konpem tak dapat kan? raya ngan anak2 lagilah saya tahun ni... sedihnya!

awak : janganlah sedih... nak buat macam mana, dah tuntutan tugas saya macam tu! raya ke-5 atau ke-6 saya dapatlah cuti...

saya : saya faham... tapi mesti saya sedih sebab pagi raya pertama awak takde! 

awak : sabarlah, tahun ni tak dapat... insyallah tahun depan dapat!

macam nilah Mas tiap2 tahun... sabar menanti keputusan cuti raya husband! kadang2 dapat sebelum raya, kadang2 time raya dan kadang2 tu selepas raya... biasanya dia akan gilir-gilir setiap tahun! tapi memandangkan tahun ni husband baru dapat tukar kat balai baru, memang konpemlah tak dapat cuti masa raya pertama... mesti akan dapat sebelum atau selepas raya! hurmmm... pasrah jelah!

gambar kenangan raya tahun 2008

11 ulasan:

  1. wah.. hijau pucuk pisang gitueww~

    BalasPadam
  2. hehe.kesian.
    nak buat macam mana kan?.

    wooww..hijau pucuk pisang.

    BalasPadam
  3. hubby incik polis ke?? redha je la kak mas.. :)

    BalasPadam
  4. Apa boleh baut, dah tugasnya.. asal dapat balik, lps raya pun, tak pelah kan..:)

    BalasPadam
  5. @cik Ida
    husband akak bomba! memang tiap2 tahun redha je..huhuhuuu

    BalasPadam
  6. hum kesian akak.. harap2 la tahun ni diberi cuti walaupun peluang nak dapat tipis. teruskan berdoa kak

    BalasPadam
  7. Whaa!

    sedondon...!

    Baju tu kuning ke hijau?

    BalasPadam
  8. woooo.. xpa kak mas. kuatkn diri ea.. asalkan bhagia.. hehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com