mrs secretary

Ahad, 21 Ogos 2011

selesai sudah shopping raya

Assalamualaikum...(^ ^)

terabai blog Mas hari ni, gara2 shopping raya punya pasal... maklumlah minggu depan dah nak balik kampung! jadi hari ni jelah punya masa untuk shopping... dari tengahari sampai malamlah jawabnya!

Mas shopping pun takdelah sakan sangat... hanya peruntukkan RM300 je untuk beli kelengkapan 4 beranak! alhamdulillah, cukup semuanya... memang belanja berhemah betul tadi! Mas beli apa yang berkenan di mata dan dihati, jenama dan harga tolak tepi!

sebenarnya shopping raya ni lebih untuk anak2 je, merekalah yang paling seronok nak sambut hari raya kan? untuk diri Mas dan suami ala kadar sahaja, beli apa yang patut dan difikirkan perlu! kalau kita pandai rancang perbelanjaan dan beli ikut kemampuan, pasti lepas raya nanti masih punya wang yang mencukupi untuk belanja!

inilah hasil shopping kami...

14 ulasan:

  1. sambil ke smpai kak

    ape brgnye

    cpt tol blik kg

    BalasPadam
  2. wah byknyee shopping heee, tp betol tu brand tolak tepi lg2 dah dekat benor raye nih hehe

    BalasPadam
  3. wahaaa..dah shopping raya! saya tak ade apa lagi. malas ! hehe, taktau kenapa. :)

    BalasPadam
  4. alhamdulillah selesai sudah kak mas punye persiapan raya. baju nad x muat lorh. sedih. huhu, buke melantak sangat. kasut pun x dapat beli lagi. adeh. x raye lah nmpknye nih ;(

    BalasPadam
  5. sopink kene beringat..
    tkot nt lepas raye gigit jari duit dh abes..
    kn kak..
    =)

    BalasPadam
  6. mesti anak anak akan bergembira d hari raya dapat terima pemberian dari ibu nya.. ehehe..

    salam aidilfitri yang bakal menjelang ye..

    BalasPadam
  7. @Iffah Afeefah
    sampai sebenarnya, akak dah betulkan...terima kasih!

    alah, beli baju anak2, baju husband dan kasut utk diri sendiri je!

    takdelah awal pun, akak balik hari sabtu 27hb..

    BalasPadam
  8. @Princess Feyqa
    hehehee...takdelah banyak, cukuplah utk diri sendiri, husband dan anak2!

    BalasPadam
  9. @Namee Roslan
    dah besar memanglah malas! akak ni shopping utk anak2 je yang lebih..

    BalasPadam
  10. @Siti Nadzirah Zakariah
    tak muat? makan byk sangat ke...
    akak punya baju pun tak ambil lagi kat tailor, kasut dah beli dah!

    BalasPadam
  11. @Ezy Chiaki
    betul tu dik!
    tak pasal2 makan meggi je hari2 kang..

    BalasPadam
  12. @Gen2Merah
    biasalah budak2, memang excitedlah!
    salam aidilfitri utk awak jugak..

    BalasPadam
  13. kak zu pun shopping more to anak2. mak dan bapak budak pakai yang lama pun tak apa.

    BalasPadam
  14. Beli apa yang perlu lebih baik daripada membazir..Nanti lepas raya orang lain makan nasi,kita makan pasir..Hehe :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com