terkini dan sensasi

Khamis, 4 Ogos 2011

taulah tak boleh puasa...

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar sekadar hiasan
orang perempuan ni memang ada sebab kukuh kenapa tak boleh berpuasa... dah diluluskan oleh Allah SWT! tapi kelulusan bersyarat... wajib ganti puasa yang tinggal tu!

tapi janganlah kita gunakan kelebihan tu sewenang-wenangnya... tak perlu kita tunjuk pada semua orang yang kita tak boleh puasa! cukuplah kita sendiri yang tahu... kalau orang lain tahu nanti macam2 pulak yang mereka kata... mulut orang bukan boleh tutup!

kalau kat tempat kerja Mas ni ramai je yang selamba beli nasi bungkus... bukanlah tak boleh makan, boleh... sebab kita dah memang tak boleh puasa kan? tapi rasanya tak perlulah beli secara terang-terangan... bagi Mas cukuplah sekadar beli roti dan air kosong je... cuma kalau nak beli pun sorok2lah sikit, janganlah selamba je tunjuk kat semua orang terutamanya lelaki!

Mas kalau tak boleh puasa, hanya teguk air masak je... malulah nak tapau nasi!


10 ulasan:

  1. ye la sis, tgk keadaan dan tempat jugak kalau nak makan

    BalasPadam
  2. samala mas..kalo fit pun pose je terus. ala xluak pun xmkn 12jam. ada juga yang mcm tu ek mas.

    BalasPadam
  3. kena la pndai beradab bila waktu puasa ni..

    BalasPadam
  4. kalo nurul malu kak mas...even depan adik2 kat rumah...lagikan kat pejabat....

    kena hormat pada org yg berpuasa...

    BalasPadam
  5. kat kelantan nie..semua kedai tutup..yang non muslim pon susah nak cari makanan..hehe..

    selamat berpuasa ;)

    BalasPadam
  6. perghh.. tapau siap.. nk tnjuk diorang ta pose ke.. ish2x... dunia2

    BalasPadam
  7. mak aihhh siap beli nasi bungkus...

    my nk minum air pn curik2 bwh meja taw... giler malu kotttt

    BalasPadam
  8. huih siap tapau nasi hehe .. kalau lapar pun lebih baik sorok2.. tak baik tunjuk depan org puasa..

    BalasPadam
  9. ada ke restoran utk tapau nasi tghari di bulan puasa ni? kalau fast food ada la kan...hihi

    BalasPadam
  10. @Aku Ibu Muda
    kafe kat ofis ni ada jual lauk pauk, kul 12 dah start jual...nasi putih pun ada! mana yg tak pose tu tapau lah...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com