mrs secretary

Khamis, 8 September 2011

kita blogger, dia pun blogger!

Assalamualaikum...(^ ^)

masa mula2 berblog dulu, Mas ingat berblog ni cuma update entri hari2... itu saja! tapi bila dah hampir 8 bulan berkecimpung dalam dunia blog ni barulah Mas tau macam2 mengenai blog dan blogger... 

gambar sekadar hiasan... dari google
sekarang ni banyak Mas tengok blogger tak puas hati sesama blogger... apa yang blogger lain buat semuanya tak betul di mata dia! padahal kita kan sama2 blogger, buat apa nak ada perasaan hasad dengki... kita berhak tulis apa yang kita nak dan dia pun berhak jugak! tapi jangan sampai mengaibkan orang lain sudahlah...

kadang2 tu boleh lihat ada blogger yang tak puas hati bila blogger lain tunjuk pendapatan dia dari nuffnang... blogger tu berlagak dan menunjuk katanya! bagi Mas biarlah dia nak buat macam tu, itu hak dia! lagipun itu adalah hasil usaha dan titik peluh dia update entri tiap2 hari... bukan dia pinjam idea dan cerita kita pun kan?

prinsip Mas senang... enjoy je dalam penulisan! biarlah ia memberikan kita kepuasan, orang lain tak puas lantak merekalah... janji kita menulis dengan tulus dan ikhlas!

buat apa nak dengki2 kat orang... kita blogger, dia pun blogger! tiada bezanya...

16 ulasan:

  1. betul kak mas.. macam-macam peel blogger ni (walaupun tak semua).. tak boleh tengok orang lain senang.. aritu ada gak baca entri caci maki antara blogger.. adeh!

    BalasPadam
  2. weee
    sokong kak mas!
    betoi tu
    sy pon memule dulu tuuuuulihhhh je
    skrg ni cam tekejot
    huhu
    mcm2 fenomena rupenye..huhhu

    BalasPadam
  3. setuju dgn mas, patutnya sesama blogger saling support kan

    BalasPadam
  4. Hmm,tu la manusia kan kak..susah nak berpuas hati dengan apa yang dah di miliki.. =..="

    BalasPadam
  5. biasa la sis
    manusia nie memang macam perangai kan

    BalasPadam
  6. yup..yang penting kita enjoyy

    BalasPadam
  7. orang ada hasad dengki memang susah kak. gamaknya x bole tgk kesenangan dan rezeki blog org lain kot

    BalasPadam
  8. hmmm cmtu la kak.. PHD je bnyak.. yg pnting kte wt tatau.. apa yg patut kte tehur, kta tegur je... kn.. kn.. kn..

    BalasPadam
  9. susah idup kalau dok nk pk kan org lain je .. senang bile jd diri sdiri ..

    tulis blog dgn ikhlas, insyallah x da hasad dengki

    BalasPadam
  10. salam mas....sesama blogger x eloklah bergaduh....tolong menolong kan lebih baik lagi...aman dunia blogging...:)

    BalasPadam
  11. blogger yg sebok tls entry kondem2 tu xde idea lerr tu nk update apa..xpun traffic rendah nk mamtik..desperate nk traffic gitu lerrr...hohoho~

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

    Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

    http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html

    BalasPadam
  13. x seronok berblog kalau byk blogger perangai macam ni. kadang ada yg update pasal nuffnang..nnti mula lah yg memerli kata blogger tu brlagak. bg saya biar lah...kita happy untuk kejayaan org kan lagi bagus :)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com