terkini dan sensasi

Ahad, 18 September 2011

seronok ke cerita hal orang

Assalamualaikum...(^ ^)

semalam Mas ada gotong royong sikit kat balai husband sebab malam ni ada jamuan hari raya... first time Mas pergi sejak husband bertukar ke Balai Bomba Sepang... dapatlah berkenalan dengan isteri2 pegawai yang lain! 

mula2 tu memang rancak kami berbual sambil buat kerja... cerita tentang tugas2 suami, tentang anak2 dan tentang kehidupan seharian... tapi lama kelamaan tu ada pulak yang buka cerita mengaibkan orang lain! memang seronoklah dia canang cerita pasal orang tu...
 
ada sesetengah orang sangat suka bercerita hal orang lain dan aibkan orang lain kan? mungkin itu kepuasan bagi dia agaknya... bukan tidak boleh kita bercerita hal orang tapi biarlah perkara yang baik2! kalau perkara itu mengaibkan atau menghina seseorang rasanya tak perlulah... buat tambah dosa je kan?

sama juga seperti dalam blog, kalau boleh kita kurangkan cerita2 yang membuka aib orang lain... mungkin dia memang buat salah, tapi tak perlulah kita canang seluruh dunia kan? setiap manusia memang tak lari dari buat silap kan? kita pun macam tu jugak...

gambar pinjam google

9 ulasan:

  1. kalau ada yang bukak citer orang lain, memang saya diam je la kak. x de tokok tambah. kalau ade peluang, blah terus. haha sakit telinga je dengar

    BalasPadam
  2. =]
    betol tu kak mas!
    tak kemana pon kalo dok canang pasal org lain kan
    bukn bole dpt emas pon
    huuu
    suke entri kak masss!

    BalasPadam
  3. salam mas...biarlah die org bercerita pasal org lain janji kita terjerumus dlm golongan tu kn...:)

    BalasPadam
  4. hurm... suka sgt ngumpat hal org, cam best sgt..nina klo dgr je bnda cmni klo xmmpu wat pape terus diam.. klo leh kuar, kuar je

    BalasPadam
  5. Hmm paling mencik dengan orang yang suka mencanang keburukan orang lain ni..kadang kadang dia tak sedar apa yang di cerita tu nanti berbalik pada diri dia sendiri kankankan =..="

    BalasPadam
  6. emm kadang emosi x stabil gitu la jadinya..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com