terkini dan sensasi

Selasa, 13 September 2011

tandas rumah dia macam ni jugak kot?

Assalamualaikum...(^ ^)

tak fahamlah dengan sikap segelintir orang yang tak tahu jaga kebersihan ni... hanya tahu guna je tapi buat2 tak tahu nak bersihkan! 

balik kerja semalam singgah kat sebuah stesen minyak... nak guna tandas jap, untuk lepaskan hajat apa yang patut kan? bila melangkah je masuk tandas tu, masyallah... boleh koma sebulan kau! malaslah Mas nak cerita kat sini, nanti ada yang muntah kaler hijau campur pink pulak... 

dalam hati memang dah sumpah seranah... geram betul dengan sikap manusia macam ni! suka2 hati je nak jadikan bendasing dia tu sebagai tontonan umum... memang dasar pengotor tahap gaban betul! sepatutnya perkara ni dah jadi kewajipan dan tanggungjawab dalam diri sendiri kan? guna dan bersihkan... tandas awam tu kan kegunaan umum!

agaknya tandas rumah dia pun macam tu jugak kot? lepas guna tinggalkan camtu je... kalau ahli keluarga lain nak guna lepas tu, mereka yang kena bersihkan... memang dasar manusia pengotor!!

kalau semua tandas awam bersih camni kan bagus... gambar pinjam sini

18 ulasan:

  1. saya paling sensitif dengan isu tandas ni.
    geram rasa bila tandas kotor terutamanya tandas awam.

    paling selesa adalah tandas rumah sendiri kan kak.

    BalasPadam
  2. tandas stesen minyak memang busukkkkk! payah nak jumpe yg bersih kan

    BalasPadam
  3. terus terbantut nak melepas hajat kan kak mas kalau bau semeter dah leh hidu huhu..tahan je la nampak nyer ;p

    kalau sama2 jaga msti tak kan jadi camni..

    BalasPadam
  4. tulah..kalau tandas tu pam dia rosak takpe..ni elok je...Pelik lah..dernag ni buang dan tinggal jek macam tu

    BalasPadam
  5. uh.. kalau tengok dan bau memang tak tahan kot..

    BalasPadam
  6. kalau dekat rumah, tandas tu melambangkan peribadi org rumah tu.,.kalau bersih, org rumah tu mesti pembersih dan baik. kalau kotor? hm..paham2 lah.. tp kalau kat tndas awam? xtau nak tgok peribadi spe.. hehe

    BalasPadam
  7. patot akk amek gmbo tndas tu.. hahak3..

    BalasPadam
  8. @trigyy
    amik gambor??? tak sanggup akak!
    dah hampir koma akak semalam...huhuhu

    BalasPadam
  9. mmg isu ni tk penah setel..tau berak jer..basuh tk reti..tah2 montot pn tk basuh tah..huhu..geram kan..

    JUM SERTAI GIVEAWAY DI BLOG SAYA :)

    BalasPadam
  10. betullah, kebanyakan tandas kat minyak, macam tu, akak pun selalu jumpa jugak

    kalaulah tandas macam kat gmbar tu, rasanya tak terbuang juga sbb takut pulak kotor hahhaa

    BalasPadam
  11. sangat alergic dengan toilet kureeeennnnggg! bule ilang selera okeh! heheh

    BalasPadam
  12. kadang2 mas, bukan takat dekat petrol pump, kat ofis ni pun ada jugak terjadi, tak paham, masing2 kerja bagus2, tapi tak pandai jaga kebersihan

    BalasPadam
  13. sbb tandas awam la buat kotor, hehe kalau rumah sendiri mesti jage bek2 punye

    BalasPadam
  14. Biasa tu kak..Kadang kadang dah terbiasa kat rumah sampaikan kat luar pon terikut ikut..Selfish ! =..="

    BalasPadam
  15. saya sama macam wan!! issue tandas ni saya geli sikit. sebab saya pernah terkena jangkitan kat peha sbb guna tandas awam! :( yela tandas yg duduk tu..bila kita duduk banyak lah bacteria melekat. euww.pastu dah taknak kencing awam dah . tahan je.

    BalasPadam
  16. huk3
    kalo bab tandas ni mang
    kene no1 bersihnye
    x bole dibio2 kan kak...
    adehh
    x lalu kot..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com