terkini dan sensasi

Selasa, 18 Oktober 2011

ASTRO... ada kebaikannya!

Assalamualaikum...(^ ^)

walaupun ramai merungut kerana bil Astro telah naik tapi Mas masih lagi setia... mulanya memang ada bercadang nak terminate je! tapi bila difikirkan ada juga kebaikannya maka ianya dikekalkan! 

gambar dari laman web Astro
memanglah kebanyakan channel Astro ni menayangkan cerita yang berulang kali... tapi ada juga channel yang bermanfaat iaitu Astro Tutor TV! anak Mas yang sulung sangat berminat menonton channel ini... dia paling suka Astro Tutor TV UPSR! walaupun baru berumur 8 tahun tapi sudah mahir menjawap contoh2 soalan UPSR yang diberikan! 

tiap2 hari dia akan menonton channel ini... sambil menonton dia akan bersiap sedia dengan pensil dan kertas! bila ada contoh soalan dia akan cuba menjawap... dan Mas sangat kagum kerana kebanyakan soalan yang dijawapnya betul... ini juga sedikit sebanyak akan membantu dia apabila hendak menghadapi peperiksaan UPSR nanti!

jadi biarlah Mas bayar bil Astro mahal sikit janji anak Mas pandai... 

15 ulasan:

  1. Setiap barangan ada pro dan kontra nya kannn :D

    BalasPadam
  2. bagus kan..elok la cam gitu..

    BalasPadam
  3. kalau ke arah kebaikan memang bagusss..tapi hubby ai nak shutdown astro kak huhu..sebab makin lama makin mahal..adeh..

    BalasPadam
  4. rumah saya mmg tak pernah guna astro, tapi klu untuk kebaikan anak2, mahal pun kita tak berkira kan

    BalasPadam
  5. tp keburukan lg byk dr kebaikan heheeh...;D

    BalasPadam
  6. erm... bagus tu... xde la anak2 buang masa dpn tv kan..

    BalasPadam
  7. @BeloG MTT
    betul tu, sebab kita jangan tengok yang kontra je..

    BalasPadam
  8. @missbby
    tulah, at least dia tak buang masa!

    BalasPadam
  9. @PinKy MoMMa
    akak pun terasa mahal gak, tapi takpelah demi anak2!

    BalasPadam
  10. @Tina Othman
    itulah, berkira sangat pun tak guna jugak!

    BalasPadam
  11. @mynameismy
    takpe! satu kebaikan tu akan menutup banyak keburukan..

    BalasPadam
  12. @Pn. Sheila
    betul sesangat! daripada dia tengok siaran yg tak berfaedah lebih baik dia tengok channel yg camtu..

    BalasPadam
  13. haha, betul kak mas. even saya pun masih belajar dr sana. saja suka tengok nk jwb2 soalan tatabahasa :D

    BalasPadam
  14. weeeee
    kak mas
    adik sy yg amik PMR pon belajr dr ni gak
    menarik =]

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com